Å gå tilbake til Dragon Age: Origins føles som å komme hjem, og det hjelper meg å navigere gjennom sorgen

0
27

"Dragon (Bildekreditt: BioWare)

Jeg hører den kjente lyden fra dragen som brøler når den spruter på skjermen. Tittelen på Dragon Age: Origins lander med en metallisk klang like før oppstartsmenyen ser ut til å ønske meg velkommen, som om jeg står foran døren til et hjem jeg kjenner så godt. Når jeg ser på en introfilm som jeg har sett så mange ganger før, avtar den tunge følelsen som henger over meg litt for første gang på uker.

Vi har alle de spillene vi har spilt så mange ganger at vi kjenner dem som ryggen på hendene våre. Du vet, spillene du har brukt utallige timer på å utforske til du kjenner dens virtuelle verden så vel som gatene i hjembyen din. Du lærer hvilke fiender som venter og hvordan du kan beseire dem, hvilke oppdrag som ennå ikke er fullført under reisen din, og hvilke valg du må ta. Du har til og med forpliktet deg til å minnes noen samtaler og hele historien slår, ikke ulikt måten du kjenner alle ordene til favorittsangen din etter å ha spilt den på repeter. Med spill som dette er å spille dem igjen som å komme hjem.

De siste ukene har vært trist av tristhet etter et plutselig tap i familien. Dette er første gang jeg har vært gjennom noe sånt, og det å gjøre det vanskeligere har forsøkt å komme overens med det vekk fra mine kjære. Det hele er så nytt og friskt, og jeg føler meg fortsatt som om jeg opplever det utenfra og ser inn … Som om jeg ikke er til stede i øyeblikket lenger. Så på en spesielt tøff dag kom jeg tilbake til Dragon Age-serien – en trio av spill jeg vet så godt at de har blitt mitt virtuelle hjem borte fra hjemmet – og fant ut at Thedas ga meg plass til å puste og behandle alt i virkeligheten. .

Swooping er faktisk bra

"Dragon

(Bildekreditt: BioWare)

Jeg har brukt så mye tid på å spille Dragon Age-serien gjennom årene, og Dragon Age: Origins var det første spillet som helt forbrukte meg. Jeg spilte den først tidlig i 2010, da jeg var rundt 17 år gammel; Jeg var så usikker og redd for hva fremtiden hadde for meg, men da jeg gikk meg vill i historien og innstillingen til Fereldan, var jeg mer overbevist om enn noensinne at jeg ønsket å være involvert i en verden av videospill på en eller annen måte. Jeg ser ofte på det som spillet som fikk meg til å virkelig bli forelsket i RPG-sjangeren. Jeg har spilt det mange, mange ganger siden, og strømmet meg ut i Dragon Age 2 og Dragon Age: Inquisition med samme slags altoppslukende glød.

Les mer  Blizzard jobber med "nye spilltyper" etter Diablo 2 Resurrected

Hvert spill har betydd veldig mye for meg, og serien har hevdet et hjørne av mitt hjerte. På en måte, ved å returnere til Dragon Age midt i tristhet og en økende følelse av hjelpeløshet, håpet jeg at jeg kunne begynne å føle meg som det gamle jeg igjen. At jeg kanskje kunne gjenvinne kontrollen og begynne å føle meg litt lettere. Jeg fant meg selv i å tenke på om jeg ikke kan være alle som er til stede akkurat nå, å være i Thedas – et sted hvor jeg aktivt kan gjøre noe – kan bare hjelpe meg å navigere gjennom følelsene mine … eller i det minste gi meg litt sårt tiltrengt komfort. Så, med et ønske om å føle meg hjemme, dykket jeg igjen inn i Dragon Age: Origins igjen.

Finn meg selv i Ferelden

"Dragon

(Bildekreditt: BioWare) Les mer

"Dragon

(Bildekreditt: BioWare)

Her er alt vi vet så langt om vår kommende retur til Thedas i Dragon Age 4 .

En av hovedgrunnene til at jeg kobler meg så dypt med Dragon Age, er takket være ledsagerne du møter underveis. Fra Alistair in Origins til Varric, Isabela og Fenris i Dragon Age 2, og Dorian og Cassandra i Dragon Age: Inquisition, jeg har blitt forelsket i rollebesetningen med karakterer som er rikt utfyllet med sine egne unike personligheter og idealer. Jeg husker fortsatt at jeg møtte Alistair for første gang i Origins, og hvor knyttet jeg til karakteren hans, med hans elskelige personlighet og sans for humor. Som en stipendiat Gray Warden som hjelper deg med å kjempe mot Blight, går du opp mot umulige odds sammen og må takle svik og tragedier veldig tidlig.

Å se Alistair igjen, sammen med Leliana, Wynne, Morrigan, Zevran og resten av ledsagerne var som å gjenforenes med gamle venner, og det var veldig trøstende å bare bruke litt tid i leiren på å snakke med dem og gjenoppleve deres personlige historier. De forskjellige stedene jeg våget, føltes også som gamle hjemsøkelser jeg ikke hadde sett på en stund, og for første gang på dager tenkte jeg ikke på alle de tingene jeg ikke kunne gjøre, eller la tunge følelser overvelde meg. Jeg var i stedet tapt i Ferelden og fanget opp igjen i et forsøk på å beseire Darkspawn og redde dagen. Fra å bruke for mye tid på å velge dialogalternativer til å reise over kartet, fant jeg meg selv til å le av de samme vitsene på et tidspunkt da jeg ikke trodde det var en mulighet å smile.

Les mer  Madden 22 forhåndsbestillingsguide: hva får du med hver utgave?

Bilde 1 av 5

"Dragon

(Bildekreditt: BioWare) Bilde 2 av 5

"Dragon

(Bildekreditt: BioWare) Bilde 3 av 5

"Dragon

(Bildekreditt: BioWare) Bilde 4 av 5

"Dragon

(Bildekreditt: BioWare) Bilde 5 av 5

"Dragon

(Bildekreditt: BioWare)

Jeg kom tilbake til hvor kjærligheten min til serien begynte med Origins, minnet meg hvor mye jeg liker skrivingen og følelsen av verdensbygging, og selv nå fortsetter den å koble meg inn og transportere meg til en fantastisk verden der jeg kan komme meg fra alt en stund. Et sted hvor jeg kan være sterk. Til tross for de store vanskelighetene du gjennomgår som en grå vekter i opprinnelsen, fortsetter du og fortsetter å kjempe for en lysere fremtid for Fereldan, omgitt av ledsagere som kan bli venner. Det fungerer også som en påminnelse om at det alltid er håp om at ting blir bedre.

Nylig har jeg lært at det ikke er noen «riktig måte» å håndtere nyheter som trekker teppet rett under deg og setter ting i perspektiv på en måte som bare tap kan. Ved å miste meg selv i et spill jeg kjenner så godt, fant jeg meg på en eller annen måte igjen. Ved å bli en helt som kunne være modig, kunne jeg på en eller annen måte finne tilbake til å føle meg litt mer sammen. Det er trøstende å vite at hvis jeg noen gang føler at jeg mister meg selv, vil Dragon Age og karakterene som bor i dens verden alltid være der og vente på at jeg skal fortsette akkurat der jeg slapp.

I tillegg til Dragon Age 4, sjekk ut denne listen over Nye spill 2021 å se frem til.