Cory Barlog, Keita Iizuka, og flere PlayStation-utviklere på spillene som definerte dem

0
269

Mens vi alle kan være enige om PlayStations største spill, er det litt vanskeligere å velge en personlig hit fra de siste 24 årene. Etter å ha nådd en milepæl med nummer 150, spør Offisiell PlayStation Magazine noen av deres favorittutviklere om spillene som har påvirket dem mest, og franchisene de tror har forandret industrien for alltid. Hold deg til din DualShock, vi skal til en tur ned i PlayStation Memory Lane.

Cory Barlog (Creative Director, God of War)

Hva er ditt favoritt PlayStation-spill hele tiden, på hvilket som helst system?

Wow, dette er et veldig vanskelig spørsmål. Å plukke bare ett spill fremfor alt er nesten umulig for meg, men hvis jeg måtte, ville det være Metal Gear Solid. Jeg husker å bli helt blåst bort med historien, mekanikken og den overordnede presentasjonen på mitt første gjennomspill.

Hva har PlayStation-serien mest påvirket deg?

Jeg vil si at Fumito Ueda’s spill (Ico, Shadow Of The Colossus, The Last Guardian) hadde en gut-slag av en følelsesmessig innvirkning på meg. Storytelling i sin reneste form som forbinder oss med alle som mennesker.

Hvilket spill eller serie påvirker deg mest?

Uncharted-serien virkelig presset meg som en utvikler. De klarte å heve baren med hver eneste utgivelse og produsere en actionfylt spenningstur med hovedrollene som jeg ønsket å henge med, og mekanikk jeg lett kan plukke opp og spille.

Hvilket PlayStation-spill eller -serie eller -utvikler har endret bransjen?

Resident Evil-serien. Ikke bare er de gode spill, men skapernes vilje til å gjenoppfinne spillet hver eneste gang, er noe jeg synes positivt påvirker vår bransje. Resident Evil 4 virkelig endret måten jeg ser på å lage spill.

Mark Healey (kreativ direktør, drømmer)

Hva er ditt favoritt PlayStation-spill hele tiden, på hvilket som helst system?

Det er en kaste opp mellom Katamari Damacy og PaRappa The Rapper. Jeg elsket hvordan veggene og dumme disse to spillene virket på den tiden. Jeg er en ekte sucker for nyhet!

Hva har PlayStation-serien mest påvirket deg?

Det ærlige svaret må være LittleBigPlanet. Jeg tilbrakte en stor del av livet mitt og gjorde det enda bedre å se samfunnet gjøre fantastiske ting med det!

Hvilket spill eller serie påvirker deg mest?

Beklager å være kjedelig, men jeg skal igjen si LittleBigPlanet! Å se hvordan det ble omtalt av samfunnet, er den største driveren for meg for øyeblikket å lage Dreams, og vil gi mer makt til samfunnet for å se hva de vil gjøre med det.

Hvilket PlayStation-spill eller -serie eller -utvikler har endret bransjen?

Av en eller annen grunn stikker WipEout ut i hodet mitt; for meg markerer det en tid da spill begynte å bli sett på som «kulturelt kul».

Motohiro Okubo (produsent, Tekken 7 Soul Calibur 7)

Hva er ditt favoritt PlayStation-spill hele tiden, på hvilket som helst system?

Les mer  Battlefield 2042-kampanje skjer ikke for å gi DICE plass til å "fokusere"

Det er et veldig vanskelig spørsmål. Jeg har spilt mange spill siden han ble med i spillbransjen, og jeg endte opp med å få virkelig inn i noen spill, selv om jeg bare hadde tenkt å sjekke dem ut for virksomheten. Jeg husker skoledagen da jeg var rent opptatt av et spill selv, den første Ridge Racer var mitt favorittspill som jeg spilte mest på PlayStation. Jeg betalte ikke mye oppmerksomhet til Namco-logoen på spillet, men det kunne ha inspirert meg til uvitende å komme inn i dette selskapet.

Få mer fra din PS4 hver måned

Abonner via Print eller Digital til OPM for så lite som £ 16 / $ 9 for kvartalsvis digitalt abonnement.

Hva har PlayStation-serien mest påvirket deg?

Minnet mitt er for vag for et detaljert svar på dette spørsmålet, men jeg antar Dragon Quest-serien. Det er et mesterverk som har rammet spillere av min generasjon i lang tid. Faktisk var jeg overrasket over at mange jeg kjenner, kjøpte den nyeste tittelen [Dragon Quest XI] selv om de er i 40-årene. På det tidspunktet må det ha vært vanskelig å foreslå å smelte den tradisjonelle og den nye sammen da den serien begynte å utvikle seg, noe som var helt frisk. Dragon Quest-serien har en veldig lang historie og påvirker fortsatt gamle og nye spillere, noe som virkelig er en flott referanse til meg.

Hvilket spill eller serie påvirker deg mest?

Mitt aller første spill ble ikke utgitt på PlayStation, men Virtua Fighter har vært en stor innflytelse for meg. Jeg hadde aldri forventet at jeg selv i 40-årene kunne bruke kunnskapen som ble oppnådd i mine tenåringsår. Egentlig tror jeg ikke jeg noensinne har fortalt noen på jobben som jeg elsker Virtua Fighter.

Hvilket PlayStation-spill eller -serie eller -utvikler har endret bransjen?

Det er et svar på # 2, men jeg antar at Final Fantasy VII var utløseren for disse nå-i-40-årene til å kjøpe PlayStation på den tiden, selv om de ikke hadde mye penger. Jeg tror at Final Fantasy-serien fremdeles fører den nyeste visuelle teknologien på PlayStation.

Keita Iizuka (Produsent, Code Vein)

Hva er ditt favoritt PlayStation-spill hele tiden, på hvilket som helst system?

Jeg liker Monster Hunter, Sengoku Basara og Dark Souls serien. Men jeg liker også eventyrspill som Danganronpa og Stein’s Gate.

Hva har PlayStation-serien mest påvirket deg?

Det er Heavy Rain, som ble utgitt på PS3. Jeg liker historiens flere endringer, hvor resultatet endres avhengig av oppførselen til de forskjellige tegnene. Også, jeg liker sin unike operasjonsmetode som føles at du knytter til tegningens bevegelser. Før det spilte jeg ikke utenlandske eventyrspill. Men siden jeg spilte dette spillet, har jeg blitt en stor fan og begynte å spille Beyond: Two Souls, Murdered: Soul Suspect, and Until Dawn.

Les mer  PUBG går gratis å spille i en uke sammen med navneendring

Hvilket spill eller serie påvirker deg mest?

The Dark Souls-serien. Selvfølgelig har det egenskaper som et «attraktivt univers» og «høyt vanskelighetsgrad» som gjør at jeg vil utfordre igjen og igjen. Men spesielt tror jeg nettverksspillet er veldig morsomt siden det gir brukerne en co-op multiplayer, eller kampene som fokuserer på rollespill.

Hvilket PlayStation-spill eller -serie eller -utvikler har endret bransjen?

Square Enix, takket være Final Fantasy VII og Xenogears. Disse spillene tok fordel av maskinvarens funksjoner.

Mathijs De Jonge (kreativ direktør, Horizon Zero Dawn)

Hva er ditt favoritt PlayStation-spill hele tiden, på hvilket som helst system?

Metal Gear Solid på PlayStation 1 er min favoritt. Når det ble utgitt, var dette spillet banebrytende når det gjaldt kinematisk presentasjon. Men det gjorde så mye mer; Stealth-handlingen var fantastisk, og historien var gripende og seriøs, men også lekent injisert med lyse øyeblikk. Og så var det disse virkelig utrolige gameplaymomentene som kampen med Psycho Mantis. På en eller annen måte, i løpet av denne sjefskampen, klarte det å flykte fra min TV og kom inn i stuen min, som var skummel og tankegang på samme tid! Til denne dagen husker jeg fremdeles de nøyaktige detaljene i omgivelsene mine i øyeblikket dette skjedde, da det gjorde et så dypt inntrykk.

Hva har PlayStation-serien mest påvirket deg?

Gjennom årene har mange spill påvirket meg som utvikler, men den som står opp, er The Last Of Us, som jeg først spilte på PlayStation 3. Endningen var dypt beveget, noe jeg sjelden hadde opplevd i et videospill. Da vi utviklet Horizon Zero Dawn, bestemte vi oss for at dette skulle være et av målene for vår historie også.

Hvilket spill eller serie påvirker deg mest?

Jeg tar inspirasjon fra mange forskjellige spill, filmer, tv-serier og bøker, men et spill som vi ofte refererer til når du designer kampscenarier, er Resident Evil 4. Dette spillet er en hellig gral når det gjelder nivådesign, fiendtlig design og mekanikk design.

Hvilket PlayStation-spill eller -serie eller -utvikler har endret bransjen?

Det skillet går til Ico. Spillet er et virkelig kunstverk. Den minimalistiske designtilnærmingen, og samspillet mellom de to hovedpersonene, Ico og Yorda, skapte en virkelig unik og bevegelig opplevelse som inspirerte mange utviklere, og fortsetter nok å gjøre det.

David Lee (fellesskapssjef, Days Gone)

Hva er ditt favoritt PlayStation-spill hele tiden, på hvilket som helst system?

Det er beryktet 2. Jeg kommer tilbake til dette spillet hvert år og har så mye moro med det! Kampen, historien og karakterene er de beste. Jeg blir aldri lei av Zeses dårlige vitser.

Les mer  Fortnite invaderer DCU, og Batman går opp for å ta ned stiftelsen

Hva har PlayStation-serien mest påvirket deg?

Ratchet Clank-serien. Hvert spill i serien er en blast å spille og har god humor. Sprengningsrobotter og romvesener hjalp meg alltid til å slappe av etter en lang dag.

Hvilket spill eller serie påvirker deg mest?

Tekken 3. Dette spillet hjalp meg med å bryte ut av det «sjenerte» skallet mitt og viste meg verden av FGC. Tekken og kampspill generelt er en konsekvent påminnelse om hvor flott videospillsamfunnet kan være.

Hvilket PlayStation-spill eller -serie eller -utvikler har endret bransjen?

Uncharted-serien har hatt en monumental effekt på videospillbransjen. Fra sin historiefortelling, toppgraderte grafikk, relatable characters og morsomme gameplay. Rekvisitter til alle på Naughty Dog.

Paul MacGillivray (QA Lead, Blood Sannhet)

Hva er ditt favoritt PlayStation-spill hele tiden, på hvilket som helst system?

Hvis jeg måtte velge, ville det nok være Metal Gear Solid 3: Snake Eater (PS2). For meg var dette det beste Metal Gear-spillet med en utrolig historie, hovedperson, sjefer og temasang. Ingen andre spill lar deg fange, og deretter spise, en sjef «pet papegøye mid-fight. Også slutten. Bloodborne (PS4), Shadow Of The Colossus (PS2) og Persona 4 (PS Vita) må få ærverdige nevner.

Hva har PlayStation-serien mest påvirket deg?

«For meg markerer Wipeout en tid da spill begynte å bli sett på som kulturelt kul.»

Mark Healey

Det må være Final Fantasy-serien. Final Fantasy VII var grunnen til at jeg fikk en PlayStation og var også den første JRPG jeg spilte. Det var første gang jeg opplevde et spill med en slik fortellende, fantastisk musikk og utmerket turneringsbasert RPG-spill. Jeg elsket absolutt det! Jeg er fortsatt en massiv FF-fan til denne dagen.

Hvilket spill eller serie påvirker deg mest?

The Bloodborne / Souls serien. Det er slik omsorg, lidenskap og polsk satt i nesten alle aspekter av spillet. Jeg respekterer virkelig utviklerne forlater spilleren for å finne ut spillet alene. Dette fremmer virkelig leting og eksperimentering og gir stor frihet til spilleren. Dette føder også inn i vanskeligheten, du kan enten ta deg tid til å lære sjefens kamper eller du kan kalle på andre spillere hvis du bare vil fortsette. Jeg har fullført hvert eneste Souls-spill.

Hvilket PlayStation-spill eller -serie eller -utvikler har endret bransjen?

Metal Gear Solid serien og Kojima Productions. Når Metal Gear Solid ble utgitt på PS1, ble det definert 3D-lekespill og kino i spill. Hver ny oppføring i serien har ytterligere raffinert spill og historiefortelling. Nå er det veldig vanlig å se spill med sterke fortellinger, men Metal Gear setter virkelig baren for dette. Jeg kan ikke vente å se hva Kojima Productions gjør med Death Stranding!

Denne artikkelen opprinnelig ble vist i Official PlayStation Magazine. For mer flott dekning, abonnere så du savner aldri et problem.