Usain Bolt sier at spill bidro til å gjøre ham til en vinner og oppfordrer andre idrettsutøvere til å prøve dem

0
7

"PES (Bildekreditt: Konami)

Usain Bolt regner med at videospill bidro til å bygge hans ønske om å vinne, og han oppfordrer andre idrettsutøvere til å spille dem i nedetiden for å ta tankene vekk fra ting.

Bolt snakket med BBC i et nylig videointervju (delvis utført over et FIFA-spill), og diskuterte hvordan friidrettstreningen hans spilte ut av videospill som en hobby. «Jeg føler at det på en måte hjalp på sulten min, vil du si,» sier han. «Å alltid ønske å vinne. Jeg føler at det på en måte hjalp litt med friidretten, for nå når du kommer på banen har du den samme mentaliteten som når du spiller videospill. Du bare ønsker å vinne.»

Hvis Bolt hadde vokst opp med spillene og teknologien vi har i dag, sier han at han kan ha blitt enda mer investert i hobbyen, og potensielt forfølge en karriere som e-sportsspiller eller profesjonell dampbåt i stedet for bane.

«Jeg tror jeg var så glad i videospill da jeg var yngre fordi jeg noen ganger hoppet over treningen for å gå til videospillbutikken for å spille videospill,» sier han. «Når treneren min ringte faren min og sa til ham: «Hør, han kom ikke på trening i dag», og da sa faren min «Hvorfor dro du ikke på trening?» Og jeg hadde ikke noe svar. Vet du hva jeg mener? Det var bare én ting, så jeg vet at hvis vi hadde det vi hadde nå, ville jeg definitivt vært en gamer.

Han ser fortsatt på spill som en fin måte å slappe av på. Faktisk oppfordrer Bolt andre idrettsutøvere til å spille videospill for en konkurranseflukt – noe som kan høres ut som en oksymoron, men han gjør et gyldig poeng. «Du er så fokusert på å prøve å gjøre det bra i et spill at du ikke bekymrer deg for noe annet,» sier han.

Bolt sier at han gjerne vil være coverstjerne for et friidrettsspill, og han har faktisk dukket opp i spill før, nemlig PES 2018.

Les mer  Halo Infinite endrer Tenrai-arrangementet for å gi ut mer gratis utstyr