350 timer og 5 gjennomspillinger senere er Baldur’s Gate 3 fortsatt musikk for min ADHD.

Jeg får fortsatt frysninger av å se Nightsong ta av. Jeg har vært her før og stirret på Baldur’s Gate 3s gullfargede aasimar mens hun svever gjennom himmelen i de skyggeforbannede landene, og jeg vet alt om historien som kommer etterpå. Jeg har sett en god del av Sword Coast i løpet av mine 350 timer i spillet, men nå som jeg varmer opp til min femte gjennomspilling, gleder jeg meg som aldri før til å spille Baldur’s Gate 3.

Klasse- eller rasespesifikk dialog former hvordan verden reagerer på meg. Jeg har fortsatt til gode å oppleve alt sideoppdragsmaterialet, og for ikke å snakke om de utallige romansene i BG3. Jeg synes det er vanskelig å sette meg ned og fokusere på det meste, med mindre jeg har en aktiv interesse for det jeg holder på med, men det ser ut til at min elendige konsentrasjonsevne endelig har fått en pause. Følelsen av aldri å ha sett alt som tilbys i Baldur’s Gate 3 er nok til at jeg stadig vender tilbake til spillet, og det holder min glupske ADHD ekstremt velfødd.

I sonen

Larian Studios

(Bildekreditt: Larian Studios)Håpshusets fall

Baldur's Gate 3 Raphael-tilbud

(Bildekreditt: Larian Studios)

Jeg tenker fortsatt på den beste sjefskampen i Baldur’s Gate 3.

Jeg er ikke den eneste som har opplevd at BG3-eventyret ikke tok slutt da rulleteksten begynte å rulle. Larians omfattende rollespill ser ut til å ha normalisert flere gjennomspillinger som ingen andre (kanskje med unntak av Skyrim), men jeg har alltid elsket å spille visse spill på nytt bare fordi jeg blir helt besatt av dem.

Resident Evil Village er det siste spillet jeg spilte til døde. Det er noe med de kjente karakterene, systemene og omgivelsene som virker beroligende på meg, i tillegg til at speedrun-utfordringer eller våpenspesifikke begrensninger gir meg en følelse av å ha oppnådd noe. Actionspill er vanligvis de spillene jeg vender mest tilbake til, ettersom jeg er utsatt for et snev av RPG-tretthet og foretrekker kortere løp fremfor månedslange kampanjer, men den kaotiske måten jeg spiller Baldur’s Gate 3 på, betyr at jeg på en måte får begge deler.

Vanligvis pleier jeg å glemme et spill når jeg har vridd hver eneste dråpe dopamin ut av det. Jeg har ikke rørt Village siden DLC-en kom ut i fjor, til tross for at jeg spilte det 12 ganger på rad i løpet av en måned i 2021. Slik er kravene til min rastløse prefrontale cortex: Jeg vil ha like deler fortrolighet, komfort og noe helt annerledes. Ellers kjeder jeg meg ihjel.

Les mer  Outlast sin største prestasjon er ikke dens bæsje-buksestrekk, den holder seg relevant i et tiår

Det er her Baldur’s Gate 3 kommer best ut. Det er vanskelig å sette fingeren på hvorfor, men jeg gir det gjerne en sjanse. Det har gått over tre måneder siden det kom ut, og jeg har ennå ikke gått lei av Larians fineste. Følgesvennene føles som gamle venner, som jeg kan besøke når som helst og samhandle med på nye, men likevel velkjente måter. Jeg har lært meg replikkene til noen få karakterer utenat – Raphael, jeg ser på deg – i den grad at det er som å se en favorittfilm på nytt og mime ord for ord.

Baldur's Gate 3

(Bildekreditt: Larian Studios)

Å oppleve hver BG3-ledsagers historie med nye øyne kan likevel gi nye avsløringer. Da jeg datet Shadowheart som hennes perfekte nemesis, avslørte jeg et plottpunkt i slutten av spillet langt tidligere enn planlagt, og da jeg datet den snilleste fyren i leiren som min BG3 Dark Urge-karakter, avdekket jeg også noen mørkere sider ved personligheten hans. Disse karakterene har et umiskjennelig liv i seg, og det at jeg fortsatt lærer hvem de er til tross for at jeg har jobbet med dem i 350 timer, er noe av det som får meg til å vende tilbake til Baldur’s Gate 3.

Det gir en dyp tilfredsstillelse å utforske kart jeg kan som min egen bukselomme, men det er enda bedre når jeg kommer over noe helt nytt. Mange synes det er for grusomt til å rettferdiggjøre det, men å rekruttere Minthara i Baldur’s Gate 3 var en glimrende måte for meg å endre spillets andre akt på. Mintharas fengselsutbrudd i Moonrise Towers ligner på en måte på tieflingenes, hvis jeg ikke hadde slaktet dem alle sammen for å få Minthara på min side, men å få utforske dypet av spillets minst populære følgesvenn ga meg bare mer å elske.

Der andre kjepphester har falmet, har Baldur’s Gate 3 holdt stand.

Rekrutteringen av Minthy var en blodig jobb som tok livet av mange oppdragsgivere, men mangelen på sideinnhold i akt 2 ga meg god tid til å utforske de skyggefulle dypene. Det var her jeg kom over den mystiske Han som var, samt et hemmelig underjordisk alter for Shar gjemt i det forbannede bysentrumet. Det er en liten avstikker, men den føltes nesten magisk fordi det hadde tatt så lang tid før jeg i det hele tatt visste at den fantes.

Les mer  Lords of the Fallen er ikke perfekt, men glimt av Dark Souls 2 og Soul Reaver har tent et bål i meg.

Kort sagt har Baldur’s Gate 3 endelig fått ADHD-en min til å forstumme. Denne tilstanden har lenge vært min største torn i øyet, enten ved å få hjernen min til å sette opp en betongvegg og et ettertrykkelig «nei» i møte med ugunstige oppgaver, eller ved å klamre seg til den nærmeste stimuleringskilden som en slags vampyrflaggermus som higer etter distraksjon. Å finne noe, for ikke å snakke om et stort rollespill, som gir meg vedvarende glede, interesse og engasjement, er et sjeldent funn for meg. Der andre moteinteresser har falmet, har Baldur’s Gate 3 holdt stand, og det ser ut til å fortsette å gjøre det. I hvert fall helt til Hades 2 og dets slagkraftige roguelike-dynamikk begynner å flørte med meg.

Prestasjonsjakten er en bærebjelke når jeg spiller BG3 på nytt, og det mest utfordrende trofeet er også det mest moralsk givende.

Frenk Rodriguez
Hei, jeg heter Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en sterk evne til å kommunisere tydelig og effektivt gjennom mitt forfatterskap. Jeg har en dyp forståelse av spillindustrien, og jeg holder meg oppdatert på de siste trendene og teknologiene. Jeg er detaljorientert og i stand til å analysere og evaluere spill nøyaktig, og jeg tilnærmer meg arbeidet mitt med objektivitet og rettferdighet. Jeg bringer også et kreativt og nyskapende perspektiv til skrivingen og analysen min, noe som bidrar til å gjøre guidene og anmeldelsene mine engasjerende og interessante for leserne. Samlet sett har disse egenskapene tillatt meg å bli en pålitelig og pålitelig kilde til informasjon og innsikt innen spillindustrien.