Days of Doom er som Plants Vs Zombies møter The Walking Dead, og jeg elsker det allerede.

Days of Doom får det til å føles som 2009 igjen, og det er en god ting i min bok. I det øyeblikket jeg hører navnet og ser et skjermbilde, vet jeg at Ataris kommende strategispill kommer til å oppfylle alle mine ønsker: Det har zombier, turbasert kamp og livlige 2D-animasjoner som utspiller seg over et rutenettlignende sjakkbrett som slagmark.

Det minner meg umiddelbart om Plants VS Zombies, og jeg føler meg hensatt til da jeg spilte det på min skole-PC som 14-åring. Atari har alltid vært kjent for sine gammeldagse arkadespill, og når jeg får spille Days of Doom på Gamescom 2023, kjenner jeg endelig på nostalgien selv.

Hack til røttene

Forhåndsvisning av Days of Doom Gamescom 2023

(Bildekreditt: Atari)Gamescom 2023

Gamescom

(Bildekreditt: Gamescom)

GamesRadar+ var på plass i Köln i Tyskland for å spille de mest etterlengtede nye spillene fra 2023 og fremover. Hvis du vil ha flere forhåndsvisninger, intervjuer, nyheter og reportasjer, kan du besøke Gamescom 2023-dekningssenteret for all vår eksklusive tilgang og rapportering.

Når det gjelder å bekjempe zombier, er noen ganger den enkleste tilnærmingen den beste. Misforstå meg rett, jeg elsker de beste Resident Evil-spillene like mye som alle andre, men Days of Doom har et sidelengs perspektiv som gjør kampen mot de levende døde til en taktisk kunstform. I et vanlig spill stiller zombiene seg opp på venstre side av skjermen, mens de menneskelige overlevende står på motsatt side. Som i et sjakkspill kan du flytte hver overlevende i en bestemt retning for å okkupere andre felter når du nærmer deg.

Dette er imidlertid ingen zombie-gnaskende flora, men dyktige håndtegnede helter med unike evner og våpen. Noen gir beskyttende forsvarsforsterkninger til lagkamerater som står i nærheten, mens andre kan bruke våpen til å skyve zombier tilbake eller splintre dem i småbiter. Roguelike-elementet i Days of Doom betyr at når en overlevende dør, er vedkommende borte for godt. Heldigvis er det mange flere å rekruttere på slutten av hver runde, og hver av dem har sin egen historie som utfyller RPG-elementene, og du kan skaffe deg permanente power-ups for å gi gruppen din et løft fra runde til runde.

Jeg fikk bare oppleve kampene i løpet av den korte økten min med Days of Doom, men for en opplevelse det var. Å spille på en Nintendo Switch gjorde det bare enda morsommere, og de enkle kontrollene gjør at jeg kan sette meg ned og spille uten å vite hva jeg skal gjøre på forhånd. Det hjalp definitivt at Plants VS Zombies-opplevelsen min raskt kom tilbake, selv uten potteplanter på skjermen og prosjektiler mot zombier.

Les mer  Hva Diablo 4 mumler Obols er for og hvordan du får dem

I motsetning til Plants VS Zombies er den strategiske kampen i Days of Doom fullstendig turbasert. Du må forutse hvor det er best å plassere de overlevende slik at de kan gjøre skade og samtidig unngå å bli truffet, og zombiene gjør sine trekk når figurene dine er ferdige med sin tur. Du får en indikasjon på skjermen når du er innenfor rekkevidde av de levende døde, men hvis du handler først, har du som regel overtaket.

Å eksperimentere med de overlevende og evnene du har til rådighet, ser ut til å være den virkelige magien i Days of Doom. Som i alle turbaserte strategispill er det en viss balansegang mellom forsiktig forsvar og fullstendig blodbad, men Days of Doom sørger for at den er tydelig nok til å hjelpe deg med å finne balansen i de tidlige stadiene. En av de overlevende kan sprenge en sky av skadelige gasser rett i veien for horden, mens andre kan bruke pyroangrep på avstand for å sette slagmarken i brann. De 15 minuttene jeg fikk prøve Days of Doom, gjorde meg sulten på en bit til – jeg fikk for eksempel ikke sett alle fiendetyper eller den store, slemme sjefszombien – men når Atari lanserer dette spillet, er det en selvfølge for meg. Mmm, hjerne.

Hvis du er mer til strategispill i hack n’ slash-stil, kan du ta en titt på vår praktiske erfaring med Lysfanga: The Time Shift Warrior og de gjenværende «klonene» hennes.

Frenk Rodriguez
Hei, jeg heter Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en sterk evne til å kommunisere tydelig og effektivt gjennom mitt forfatterskap. Jeg har en dyp forståelse av spillindustrien, og jeg holder meg oppdatert på de siste trendene og teknologiene. Jeg er detaljorientert og i stand til å analysere og evaluere spill nøyaktig, og jeg tilnærmer meg arbeidet mitt med objektivitet og rettferdighet. Jeg bringer også et kreativt og nyskapende perspektiv til skrivingen og analysen min, noe som bidrar til å gjøre guidene og anmeldelsene mine engasjerende og interessante for leserne. Samlet sett har disse egenskapene tillatt meg å bli en pålitelig og pålitelig kilde til informasjon og innsikt innen spillindustrien.