Etter å ha sett Shadow of the Colossus-verdige kamper og alveoppdrag i Dragon’s Dogma 2, er jeg solgt til Capcoms nye rollespill.

Presentasjonen av Dragon’s Dogma 2 2023 startet med en trailer fra utgivelsesdatoen som er verdt å huske. Den ga en imponerende oversikt over Capcoms kommende action-RPG og kastet oss rett inn i fantasiverdenen, med en titt på historien og kampene vi får oppleve som Arisen. Men som om ikke det var nok, fikk vi også se et nytt monster i form av en enorm bronsekjempe kjent som Talos, som ligner på det mytologiske beistet som Zevs selv beordret. Den menneskeskapte skapningen ruver over omgivelsene og braser gjennom solide fjellvegger som om den ikke var noe i det hele tatt. Vi ser med egne øyne hvordan selve kroppen blir en plattform som vi kan klamre oss fast til og forsøke å angripe ulike svake punkter. Hele opptrinnet gir meg umiddelbart Shadow of the Colossus-vibber, og før jeg vet ordet av det, tar jeg meg selv i å tenke én ting: Jeg er så inni.

Og la meg si deg, det var overhodet ikke det jeg forventet da jeg gikk inn i dette showet som en som ikke kjenner til det første spillet. Selv om jeg alltid har vært litt fascinert av konseptet Dragon’s Dogma, er det et eventyr som har gått meg hus forbi. Og med så mange andre rollespill å bruke tiden min på, fikk jeg aldri sjekket det ut for over ti år siden. Men etter dette utstillingsvinduet for oppfølgeren har jeg lyst til å rette på det.. Det var tross alt ikke bare det gigantiske slaget som overbeviste meg. Med en fremvisning av et sideoppdrag, yrker og mer, gikk jeg fra fremvisningen med en følelse av at Dragon’s Dogma 2 er et rollespill som kommer i 2024 som jeg absolutt må følge med på.

Fantasiverden

Dragon's Dogma 2

(Bildekreditt: Capcom)

Fantasiverdenen i oppfølgeren høres allerede ut som om den vil by på mange intriger, med menneskeriket Vermund og beastrenasjonen Battahl. Med splittelser mellom nasjonene sies det at alle har forskjellige trossystemer, motivasjoner, skikker og kulturer som vi kommer til å befinne oss midt oppi. Ingenting får en verden til å føles så rik og levende som dens innbyggere, og med den samme felles fienden i The Dragon who steals your heart som Arisen, er jeg allerede spent på hvordan vi kommer til å navigere mellom de to rikenes ulike verdier på reisen.

Les mer  Redfall Bite Back Edition oppgraderer spillkopien din med nye kosmetikk, våpen og fremtidige karakterer

Helms Deep

Baldur's Gate 3

(Bildekreditt: Larian Studios)

Etter 400 timer i Baldur’s Gate 3 tok jeg en stor avgjørelse som førte meg til en kamp i Ringenes Herre-stil.

Å ha følgesvenner eller gruppemedlemmer som hjelper deg på veien har alltid vært en av de største attraksjonene for meg når det gjelder rollespill, og det var en del av Dragon’s Dogma 2 som virkelig snakket mitt språk. Capcom tok oss gjennom et eksempel på et sideoppdrag, der du har muligheten til å «utdype dine relasjoner med verdens innbyggere». The Arisen setter seg fore å hjelpe søsken ved å komme en ung alv ved navn Glyndwr til unnsetning. De begir seg til en alvebosetning kjent som Sacred Abor, der de kommuniserer på sitt eget alvespråk. Selv om vi ikke forstår det, er Glyndwr i stand til å oversette for oss, noe som er et fint grep som gjør at du virkelig lever deg inn i stedet.

Som forklart er alvisk språk en av spesialiseringene gruppemedlemmene – som er kjent som bønder som er viet til Arisen – kan ha i Dragon’s Dogma 2. Jeg elsker alltid når de har visse ferdigheter som virkelig kan hjelpe deg i gitte scenarier, og det å ha en følelse av kameratskap gjør alltid verdenen virkelig levende for meg når det gjelder fantasy-settinger.

Dragon's Dogma 2

(Bildekreditt: Capcom)

I tillegg fikk vi til og med ta en titt på karakterskaperen, der vi kan lage vår egen Arisen og hovedbonden som skal følge oss. Det sies at man benytter seg av «fotogrammetriteknologi» for å lage «fotorealistiske figurer», og det ser ut til å være lagt stor vekt på detaljer, og jeg kan allerede se for meg at jeg kommer til å bruke altfor mye tid på å rote rundt med alternativene for å gi figurene mine liv.

Det er mange interessante konsepter og RPG-ingredienser som virkelig tiltaler meg. Med forskjellige yrker, våpen og kampmetoder, overbeviste alt jeg så i utstillingsvinduet meg bare enda mer om at dette er et kommende rollespill jeg må ha på ønskelisten min på nyåret. Og det er ikke lite når 2023 har vært et så fantastisk år for RPG-fans – bare se på hvor mange timer jeg har brukt på Baldur’s Gate 3. Nå skal jeg kanskje endelig prøve Dragon’s Dogma, mens jeg venter spent på utgivelsen av oppfølgeren.

Les mer  Hvordan tjene kreditter raskere i Forza Motorsport

Ta en titt på hva som kommer til å skje i fremtiden med vår oversikt over nye spill i 2023 og fremover.

Frenk Rodriguez
Hei, jeg heter Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en sterk evne til å kommunisere tydelig og effektivt gjennom mitt forfatterskap. Jeg har en dyp forståelse av spillindustrien, og jeg holder meg oppdatert på de siste trendene og teknologiene. Jeg er detaljorientert og i stand til å analysere og evaluere spill nøyaktig, og jeg tilnærmer meg arbeidet mitt med objektivitet og rettferdighet. Jeg bringer også et kreativt og nyskapende perspektiv til skrivingen og analysen min, noe som bidrar til å gjøre guidene og anmeldelsene mine engasjerende og interessante for leserne. Samlet sett har disse egenskapene tillatt meg å bli en pålitelig og pålitelig kilde til informasjon og innsikt innen spillindustrien.