Feirer Halloween 2020 ved å bygge et vampyrherskapshus i The Sims 4

(Bildekreditt: EA)

Halloween ser litt annerledes ut i 2020, men som en sterk tilhenger av alt nifst, er jeg fast bestemt på å feire på noen mulig måte. Visst, jeg kan ikke ha på meg Tilda Swinton Snowpiercer-drakten til en lokal dykkerstang og drikke før jeg begynner å skrike «Jeg hører til fronten, du tilhører halen», tilfeldig lånetakere, men jeg vil ikke bli avskrekket fra å feire min favorittferie.

Med feire mener jeg å låse meg inn i et 10-timers (og telle) hjemsøkt herskapshus bygge sesh i The Sims 4 som truet med å få øynene mine til å blø. Jeg la meg ikke bare til å bygge noe gammelt, spiretungt hjemsøkt herskapshus. Jeg ønsket å bygge et hjemsøkt herskapshus i New Orleans, fordi jeg er en masochist. Nå, det er Halloween-ånden. Så i et år hvor husfester ikke er tillatt, trick-or-treat er sosialt distansert, og barcrawls er mer mareritt enn dagdrøm, slik feiret jeg Halloween i The Sims 4.

En monstrøs muse

(Bildekreditt: EA)

Det er allerede fire herskapshus i gotisk stil forhåndsbygd i Forgotten Hollow (verden introdusert i The Sims 4: Vampires), og jeg ønsket ingenting å gjøre med det. Så jeg bestemte meg for å samle referanse ved å gå til Google Maps og begynne å vandre de virtuelle gatene i New Orleans, ettersom jeg ikke hadde vært der siden bryllupsdagen min (det er en skummel historie for en annen gang). Historier sier at New Orleans er så hjemsøkt fordi det ikke er noe solid grunn som de døde kan hvile under, så sjeler siver gjennom den myke jorda og vandrer rundt i gatene eller i gangene til gamle byhus. Enten det er American Horror Story: Coven eller Vampire Queen of Louisianas hjem i True Blood, er det noe spesielt uhyggelig med forestillingen om et hjemsøkt New Orleans-herskapshus.

De fleste bygningene i New Orleans har en veldig spesifikk arkitektonisk stil kalt kreolsk, som smelter sammen spansk, karibisk og fransk arkitektur med elementer påvirket av det varme, fuktige NOLA-klimaet. Det er mange forskjellige innenlandske arkitektoniske stiler som vises i Big Easy, fra doble hagleboliger til greske revival-herskapshus, men jeg bosatte meg i et amerikansk byhus, som bare er et kreolsk byhus uten kommersiell eiendom langs underetasjen (kreolske rekkehus består av en stor del av det beryktede franske kvarteret).

Les mer  GTA Trilogy hentet fra PC etter at Rockstar Launcher gikk ned

Et amerikansk byhus har balkonger av støpejern, rektangulære vinduer, italienske designfunksjoner og en perfekt symmetrisk fasade. Da jeg planla dette herskapshuset, hadde jeg en blanding av et historisk Garden District-hjem, som American Horror Story: Coven house, og en frittstående versjon av LaLaurie Mansion i tankene. LaLaurie Mansion er en av de mest berømte arkitektonene i New Orleans, og kanskje det mest hjemsøkte stedet i byen. Hvis du har sett American Horror Story: Coven, vil du huske Madame LaLaurie, beryktet for sitt rykte som en grusom slavemester på midten av 1800-tallet.

Jeg ville ikke (og kunne ikke) bygge en nøyaktig kopi av LaLaurie Mansion eller Coven-huset, og jeg ønsket heller ikke å bygge en karakter rundt den fryktelige kvinnen (Madison Montgomery, lol). I stedet hentet jeg inspirasjon fra True Bloods Sophie-Ann LeClerq, vampyrdronningen av Louisiana. Men Sophie-Anns herskapshus er ikke riktig for min visjon – helt ærlig, det er en øye sammenlignet med andre deler av arkitekturen i byen. Så jeg bestemte meg for at Sophie-Ann LeClerq skulle få sitt helt eget hjemsøkte NOLA-stil byhus, spesialbygd av deg, i det som var like mye et kjærlighetsarbeid som det var arbeidskrevende. Stol på meg.

Hellig grunn

(Bildekreditt: EA)

Jeg er langt fra en pro builder (du vil ikke se meg på noen sesonger av The Sims Spark’d), men dette var den mest detaljerte og forseggjorte konstruksjonen jeg noensinne har gjort i The Sims 4 – og jeg opprettet en gang en Middelhavsvilla komplett med en gårdsplass midt på eiendommen og et basseng utstyrt med et nedsenket sittegruppe. Etter å ha bestemt meg for fotavtrykk for denne bygningen med Halloween-tema og begynte å legge ut vinduer og søyler, ble jeg øyeblikkelig overveldet av konseptet med å designe huset videre. Jeg brukte de første timene på å jobbe på stedet i stedet.

Jeg malte steinverket nøye med terrengverktøyet, i motsetning til bare å fylle området med en valgt gulvfinish. Dette tillot meg å gi inntrykk av at eiendommen en gang var helt brolagt med vakre brostein, men den krypende, sumpete vegetasjonen i New Orleans har siden tatt over. Jeg malte behendig i noen gressbelagte brostein, så byttet til gress i en død, svak brun og dappet det mellom steinene, og byttet til en annen brosteinstil som jeg malte mykt inn mot tomtens kanter. Det føltes aldri helt riktig, men jeg tok Bob Ross-mentaliteten og lot ufullkommenhetene forbli etter omtrent to timers arbeid.

Les mer  Stalker 2 snur på beslutningen om å inkludere NFT-er

Jeg var fast bestemt på å bygge Sophie-Ann et basseng, men i stedet for den frodige innendørsen hun har i True Blood, bestemte jeg meg for å lage en sumpgrønn en utenfor for henne, komplett med skumle statuer rundt den. Igjen, jeg ønsket at dette skulle føles som New Orleans, og i en by som ofte er tyggere enn badstue, er bassengene utenfor. I motsatt ende av bakgården bygde jeg naturlig nok en kirkegård. Garden District i NOLA er hjemsted for tre store kirkegårder, så jeg vil være villig hvis Sophie-Anns hage ikke hadde en. Flere døde rosenbusker og dusinvis av krypende torner senere, og jeg kunne ikke lenger unngå å jobbe med fundamentet til selve huset.

Krypende død (og brambles)

(Bildekreditt: EA)

Jeg var bare minutter på å dekorere da jeg skjønte at det var umulig å lage et hjemsøkt kreolsk byhus som oppfylte standardene mine uten å gjøre litt juks. Jeg ønsket at hele eksteriøret skulle være dekket av krypende murstein og blodrød eføy, med et interiør som var staselig og elegant, men i forfall. Men The Sims 4 lar deg ikke legge de fleste gjenstandene oppå hverandre, noe som betyr at jeg ikke kunne dekke de doble kreolske vinduene i tette klynger eller plassere riper på døren som fører til kjelleren. Det var der juksen «flytt objekter» kom til spill, og jeg slo på den med å vite at den kunne ødelegge spillet mitt ved å gjøre visse ruter umulige å krysse.

Selv med en av Sims 4-juksene aktivert, var dette fortsatt en arbeidskrevende innsats. Jeg må ha tilbrakt mer enn fire timer på den ytre eføyen alene, slitne med krypende armbånd og masete spindelvev, og lagde uavbrutt hundrevis av stykker eføy og bramling oppå hverandre til jeg fikk mønsteret akkurat passe. Jeg ombestemte meg fargen og sammensetningen av eføyen to eller tre ganger, noe som krevde at jeg slettet hvert eneste forbanna stykke jeg hadde plassert (på et tidspunkt ga jeg meg helt opp og lagde bare mer eføy på toppen av de eksisterende tingene, men som endte med massevis av utilsiktet innendørs eføy som svever midt i et rom).

Da jeg endelig var fornøyd med det, ga resultatet illusjonen om at en blodrød skrekk lurte mot baksiden av huset som sakte (men nådeløst) tar over hele bygningen. Kilden til skrekken er et underjordisk hus med to kister inni – aka Sophie-Anns soverom. For å være ærlig tok interiøret langt kortere tid enn eksteriøret – og det ser nok ikke så bra ut som det bør da jeg begynte å gå tverrøyne. Viser seg å bruke for mye tid på å se på en skjerm uten pause er dårlig for øynene dine.

Les mer  Med Battlefield Portal vil vi kunne finne ut hvordan Battlefield: Bad Company 3 kan se ut

Veggene er dekket av synlig gips, gigantiske vannflekker og mystiske riper. Det er spindelvev over hele bakken og i hjørnene av den umulig høye takhøyden. Det er rare hodeskaller i glassutstillingsvinduer, et gigantisk orgel, et toalett som definitivt hjemsøkes, og hele stedet er kriminelt underbelyst. Hvis du er nærsynt som meg, lykke til i dette huset. Til slutt er det ferdige produktet – vel, det er ikke ferdig, som hver gang jeg prøver å gå i live-modus og faktisk spille som Sophie-Ann, havner jeg tilbake i byggemodus med justeringer.

Jeg er fanget i et hjemsøkt hus i The Sims 4, men har i det minste ansvaret for innredningen.