Fran Bow er et dypt foruroligende skrekkspill bundet sammen med et pastellrosa bånd, og det er enda bedre andre gang

Å spille Fran Bow er som å oppleve en levende feberdrøm. Du vet aldri helt hva du kan forvente når du navigerer gjennom 10 år gamle Fran’s Psyche, men det er alltid noe urovekkende. Hvis det ikke er dyrekadaver, blod gjennomvåt vegger eller monstre, må Fran møte sine egne demoner og stille spørsmål ved alt hun noen gang har kjent. Heldigvis er dette ikke min første gang jeg spilte KillMonday Games ‘skumle poeng og klikkeventyr, så jeg visste hva jeg fikk meg til på forhånd.

Killmonday ga først ut Fran Bow tilbake i 2015 på PC etter en vellykket Indiegogo-kampanje, skjønner du, men min første erfaring med spillet var noen år senere i 2019. Det var faktisk studio-grunnleggerne Isak og Natalia Martinssons kjærlige oppfølgingsspill Little Misfortune Det fikk meg hekta på mannen og kona Duo skumle/søte prosjekter, så da en konsollport for Fran Bow ble kunngjort, hoppet jeg på sjansen til å spille den på nytt.

Innholdsvarsel: Denne artikkelen utforsker temaer for mental sykdom, overgrep og arkaiske institusjoner og praksis for psykisk helse.

Vi er alle gale her

"Fran

(Bildekreditt: KillMonday Games)

I Fran Bow tar du kontroll over den uskyldige og vennlige Fran som prøver å behandle den plutselige og brutale døden til foreldrene. Nå i en psykiatrisk avdeling med andre urolige barn, begynner Fran å se visjoner om noen ganske rare ting. Ved å bruke en rekke punkt- og klikkmekanikk, må spillerne veilede Fran ut av Oswald Asylum og returnere henne hjem for å gjenforenes med sin elskede katt Mr. Midnight. Underveis møter spillerne en rekke eksentriske karakterer og har noen vanskelige gåter å løse.

Hvis du har spilt et annet av mine favoritt skumle/søte spill, American McGee’s Alice: Madness kommer tilbake, er du garantert å glede deg over Fran Bow. Begge spillene treffer den perfekte balansen mellom fantastiske verdener og marerittdrivstoff – på beste måte. Akkurat som hvordan Alice kan komme inn i Wonderland, får Fran foreskrevet et medikament som heter Duotine som lar henne se en alternativ virkelighet, og det er i denne modusen at spillerne føler full kraft av monstrositetene Fran har å gjøre med. Til tross for at jeg hadde spilt Fran Bow før, avstivet jeg meg ofte før Fran tok Duotine, og ventet på skrekkene som lurte på den andre siden.

Les mer  Denne uutgitte 10 år gamle plattformspilleren er det mest geniale spillet du aldri har spilt

Spookiness til side, Fran eksisterer i en vakkert håndtegnet verden. Mye tanker har helt klart gått inn i disse miljøene, og jeg brukte mesteparten av tiden min på å samhandle med alt jeg muligens kunne bare for å få et bedre blikk på det. Jeg elsket spesielt å utforske konjoinerte tvillinger Clara og Mias hjem, så vel som den endelige verdenen, da den har flere nikker til Alice in Wonderland – alt fra tefester, klokker, spillkort og til og med et bilde av det som ser ut som Lewes Carroll -karakteren i Fran soverom. Jeg er bare en veldig stor fan av pastellestetikken blandet med okkulte bilder, og spillets designer Natalia Martinsson spikret denne blandingen så godt at den klarte å holde opp perfekt åtte år senere.

Forbli positiv

"Fran

(Bildekreditt: KillMonday Games)

Under det skumle utsiden er Fran Bow faktisk et virkelig oppløftende spill. Det er ganske åpenbart tidlig i Frans eventyr at menneskene rundt henne ikke alltid har hennes beste interesser. Enten det er hennes tante Grace som sendte henne til asylet, legene og sykepleierne som bare vil dempe henne, eller Shadow Monster Remor som stadig følger og plager henne på reisen hennes; Fran har mange grunner til å være sint på verden. Men det er det, det er hun ikke. Til tross for alle skrekkene hun opplever, forblir Fran optimistisk gjennom hele reisen som virkelig er inspirerende å se på. Spillet er heller ikke redd for å berøre noen vanskelige fag, som død, mental helse, overgrep og mer.

En av favorittdelene mine i Fran Bow ser at Fran blir transportert til Ithersta, en verden der alt er koblet til naturen og dens innbyggere er enten en slags livsstørrelse insekt, grønnsaker eller plante – inkludert Fran selv som blir forvandlet til et tre . Det er dette området av spillet der vi får en kort pause fra alt blod og tarmer og får se Fran mest i fred. Heldigvis, til tross for alle de dårlige tingene som har og vil skje med Fran på dette tidspunktet i spillet, er det alltid noen som hjelper henne på vei eller gir henne en hånd som gjør at spillet føles like håpefull som det hjerteskjærende.

Les mer  Hvor Diablo 4 Wandering Death World Boss befinner seg, og hvordan du beseirer den

For ikke å nevne, Ithersta som en setting er helt fantastisk. Verden kan oppleves i løpet av alle fire sesongene, men våren må være min favoritt tid å utforske. Hele landet er dekket av livlige kirsebærblomster, og ærlig talt ville jeg gjerne bo der blant grønnsak og insektfolk hvis jeg kunne. Det gjør en fin forandring fra alle de skremmende stedene vi har utforsket før dette øyeblikket.

Jeg elsket å kunne dykke tilbake i Fran sin verden, spesielt nå som jeg kan gjøre det fra komforten i sengen min på Nintendo -bryteren. Det er definitivt ikke et spill for besvimelse av hjertet, men jeg kan ikke anbefale det nok hvis du leter etter ditt neste nifs poeng og klikker eventyrspill.

Fran Bow er nå tilgjengelig på PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S og Nintendo Switch.

Leter du etter mer skjulte perler? Ta en titt på vår kommende indie -spill liste.

Frenk Rodriguez
Hei, jeg heter Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en sterk evne til å kommunisere tydelig og effektivt gjennom mitt forfatterskap. Jeg har en dyp forståelse av spillindustrien, og jeg holder meg oppdatert på de siste trendene og teknologiene. Jeg er detaljorientert og i stand til å analysere og evaluere spill nøyaktig, og jeg tilnærmer meg arbeidet mitt med objektivitet og rettferdighet. Jeg bringer også et kreativt og nyskapende perspektiv til skrivingen og analysen min, noe som bidrar til å gjøre guidene og anmeldelsene mine engasjerende og interessante for leserne. Samlet sett har disse egenskapene tillatt meg å bli en pålitelig og pålitelig kilde til informasjon og innsikt innen spillindustrien.