Hvordan en flukt til Batman Arkham Asylum hjalp meg med å identifisere og søke hjelp til depresjon

"Batman" (Bildekreditt: Rocksteady Studios)

Batman Arkham Asylum var et usannsynlig videospill for å hjelpe meg med å identifisere de mørke tankene i hodet mitt. Men ingenting har fungert som forventet med hensyn til min mentale helse de siste 14 årene. Vel, det er faktisk usant. Den ene konstanten som hjalp meg med å takle, helbrede og revurdere noen veldig spesifikke, følsomme og idiosynkratiske problemer knyttet til utsiktene og tankesettet mitt er videospill. I mine mørkeste øyeblikk, når verden rundt meg ikke har gitt mening, eller når jeg har kjempet for å henvende meg til min enormt forståelse av familie og venner, har mediet gitt meg et trygt rom for å løsne tankene mine. Og Batman har vært en sentral del av den reisen.

Trigger Advarsel: Følgende artikkel utforsker sensitivt emne, inkludert selvmord, depresjon, angst og mental sykdom

Den mørke natten

"Batman"

(Bildekreditt: Rocksteady Studios)

Jeg kommer inn i foreldrenes hus, og moren min ler ovenpå. Nei, heng på, hun gråter. Bawling ufravikelig som min far fører meg fra hallen inn i stuen. Jeg er forvirret. Mitt sinn racing. Men før jeg selv kan begynne å pakke hodet rundt hva som skjer, sier faren min: «Onkelen din hengte seg i dag.»

12. mai 2008 drepte min onkel, min mors eneste bror, seg selv. Det er en setning som, uansett hvor mange ganger jeg sier det høyt eller skriver den ned, vil jeg aldri helt bli vant til. Jeg hadde nettopp fylt 22 år da onkelen min døde, og den brutale karakteren av hans bortgang satte meg av på min egen mentale helse -reise – en vei som siden har sett meg diagnostisert med depresjon og angstlidelse, og foreskrev et forløp av daglig antidepressiva medisin som jeg Fortsatt ta i dag. Videospill spilte en integrert rolle i denne prosessen, spesielt i de første dagene, med Rocksteady Studios ‘Batman: Arkham Asylum som var sentralt i min beslutning om å først søke profesjonell hjelp.

Saken med depresjon er at du ikke ser det komme. Det er en gradvis ting. Det kryper inn i livet ditt når du ikke ser, og hvis den depresjonen er et resultat av traumer, som medisinsk fagpersonell til slutt fortalte meg, er det lett å feste følelsene dine på noe annet. I den umiddelbare kjølvannet av onkelens død identifiserte jeg de mørke tankene, stemningssvingningene og den upålitelige ensomheten og frakoblingen jeg følte meg dag til dag som enkle biprodukter av sorg. I en alder av 22 år brukte jeg også mye tid på å klubbe, ferien i Ibiza, og brukte generelt mandag til torsdag hangover-en selvutslettende syklus som gjorde at jeg adresserte tankesettet mitt enda hardere.

Les mer  Resident Evil Village er Golden Joysticks 2021 Ultimate Game of the Year

Gjennom denne perioden med personlig usikkerhet kastet jeg meg inn i videospill. Jeg har spilt videospill hele livet, men mot en stadig mer ubehagelig virkelighet ga de fantastiske verdenene i Bioshock, Fallout: New Vegas og Red Dead Redemption mye velkommen eskapisme, og det samme gjorde vandrende de ensomme hallene til Arkham Asylum mens jeg fylte skoene av en superhelt. I den siste enden er det sannsynligvis alle slags metaforer som kan trekkes mellom min sinnstilstand den gang og Batmans forkjærlighet for å ha forfølger skyggene; av Rocksteadys mørke og lunefulle tolkning av karakteren, eller det faktum at selve spillet er satt i en faktisk mental institusjon. Men ingen av disse tingene var bevisste faktorer jeg vurderte mens jeg tok trøst i spillet.

"Batman"

(Bildekreditt: Rocksteady Studios)

«Jeg er fra Skottland, der to personer i en befolkning på bare fem millioner dør av selvmord hver eneste dag … I USA dør i gjennomsnitt 132 mennesker av sin egen hånd hver 24. time.»

I stedet var det de mesterlige måtene Batman: Arkham Asylum balanserer sin handling og driftsstans som fanget mitt hjerte og fantasi – der den mørke ridder Det er vakkert dystre og rolige omgivelser den neste. Det er også en hypnotisk rytme for Rocksteadys kampmekanikk som er katartisk, mens du serverer spillere av dopamin via knusende lydeffekter og sakte-animasjoner som er urimelig tilfredsstillende.

Til tross for den allestedsnærværende trusselen som blant annet utgjør av Joker, Bane, Poison Ivy og Killer Croc, følte jeg meg varm og trygg hver gang Arkham ønsket meg velkommen tilbake gjennom smijernsportene. Så mye at jeg brukte mer tid på å beregne hva som foregikk i hodet mitt inne i de virtuelle fengselsveggene enn jeg gjorde i den virkelige verden.

En av de største hekkene jeg fant da jeg møtte opp til min egen depresjon, var i det hele tatt å gjenkjenne det. Før onkelen døde, visste jeg hva depresjon var. Jeg hadde lest om det, jeg forsto hva ordet betydde, og helt klart satte jeg pris på de drastiske handlingene mennesker med depresjon noen ganger tar. Jeg er fra Skottland, der to personer i en befolkning på bare fem millioner dør av selvmord hver eneste dag. I England og Wales tar i gjennomsnitt 18 mennesker sitt eget liv i samme vindu. I Irland drepte 340 mennesker seg selv i 2020. Og i USA dør i gjennomsnitt 132 mennesker av sin egen hånd hver 24. time.

Les mer  Hvor er Xur? Destiny 2 Xur Location and Exotics for 1. april 2022

Noe som er sjokkerende, tydeligvis, men de nøkterne statistikkene kan ikke forberede deg på mørke følelser på et personlig nivå. De er vanskelige å identifisere i praksis, og lett å mishandle med andre ting i livet ditt. Da jeg endelig søkte formell profesjonell hjelp for hvordan jeg følte meg i 2014, først via fastlegen min og sistnevnte en rådgiver, hadde jeg hentet inspirasjon fra en rekke videospill som takler psykiske helseproblemer, for eksempel Will O’Neills Faktisk sollys, Zoe Quinns Depression Quest, Vander Cabalero’s Papo & Yo, og Matt Gilgenbachs uendelige mareritt. Men langt tilbake, tilbake da jeg fremdeles kom til rette med alt som spratt rundt i hodet mitt, ga Batman: Arkham Asylum sårt tiltrengt personlig asyl som jeg bare ikke kunne komme andre steder i livet mitt den gangen. Spillet ga plass til å behandle tankene mine, og innse at noe ikke stemte. I hovedsak gir det første trinnet i min lange vei til å nå mer stabil grunn i mental helse.

Tåle, mester Wayne

"Batman"

(Bildekreditt: Rocksteady Studios)

For å være helt tydelig: Jeg er ikke en psykisk helsepersonell, og alle som stemmer overens med noe av de ovennevnte, bør gjøre hva de kan for å åpne for en venn, en kjær, en kollega eller en fremmed, eller søke profesjonell hjelp selv. Jeg snakker bare fra levd erfaring, men tror bestemt at videospill har beriket livet mitt, som en distraksjon og en mestringsmekanisme i løpet av noen av mine mørkeste dager.

Årsaken til at jeg følte meg beveget til å skrive om mine veldig personlige erfaringer med Batman: Arkham Asylum i dag er selvfølgelig fordi Batman -filmen treffer kinoer over hele verden, og sies å utforske en mørkere, mer voldelig side av Caped Crusaders persona og historie – Enda mer enn Christopher Nolans anerkjente Dark Knight-trilogi-en helt som i hovedsak er urolig av langvarig sorg.

Jeg er sikker på at mange av oss kan forholde oss til den siste delen, og jeg tror det er viktig at popkulturkarakterer, til og med superhelter, blir fremstilt med hverdagslige sårbarheter når det er mulig. Jeg kunne ikke nødvendigvis forholde meg til Rocksteadys tolkning av flaggermusen mens jeg kjempet seg gjennom Arkham Asylum, men det var gjennom linsen til en livreddende superhelt som jeg først identifiserte min egen depresjon, en prosess som startet meg på veien mot å søke profesjonell hjelp. Og med min egen velvære i tankene, virker det ganske passende.

Les mer  Genshin Impact Shadow Midt i snøstormer-arrangementet og hvordan bygge Puffy Snowmen

Hvis du eller noen du kjenner har blitt påvirket av problemene som er omtalt i denne artikkelen, kan du finne nyttig informasjon via samaritanerne (åpnes i ny fane) , The Mental Health Foundation (åpnes i New Tab) (UK), og National Suicide Prevention Lifeline (åpnes i New Tab) (oss).

"Joe Joe Donnellyfeatures -forfatter, GamesRadar+

Joe er en funksjonsforfatter på GamesRadar+. Med over fem års erfaring med å jobbe i spesialistprint og online journalistikk, har Joe skrevet for en rekke spill-, sports- og underholdningspublikasjoner inkludert PC Gamer, Edge, Play og Fourfourtwo. Han er godt kjent med alle ting Grand Theft Auto og bruker mye av fritiden sin på å bytte Los Santos i den virkelige verdenen for GTA Online. Joe er også en talsmann for mental helse og har skrevet en bok om videospill, mental helse og deres komplekse kryss. Han er en vanlig ekspert bidragsyter på begge fagene for BBC -radio. For mange måner siden var han en fullkvalifisert rørlegger som i utgangspunktet gjør ham til Super Mario.