I Cities Skylines 2 kontaminerte jeg en liten by og fulgte en innbyggers episke reise for å finne en parkeringsplass.

Under den praktiske økten min med Cities: Skylines 2 på Gamescom 2023 blir jeg tatt med til en ferdigbygd, livlig metropol som gir meg sjansen til å se hva du kan skape med nok tid og ressurser. Det er umiddelbart tydelig at kartet her er betydelig større enn i Paradox og Colossal Orders første bybygger, og jeg blir umiddelbart imponert over skapernes håndverk. Områdene er delt inn i industri-, handels- og boligområder, og alt er plassert på en estetisk tiltalende og gjennomtenkt måte. Industriområdet, for eksempel, ligger i en lomme for seg selv, langt unna beboerne som kan bli plaget av røyk og luftforurensning.

Det er slik det skal gjøres, tenker jeg for meg selv. Jeg skulle ønske jeg hadde hatt den samme evnen til å bygge byer i begynnelsen av demoen min. Før jeg fikk se dette imponerende bybildet, fikk jeg muligheten til å begynne å kartlegge og skape min egen lille by. I likhet med det første spillet begynner man med å legge ut veier, sette opp kraftledninger og legge grunnlaget for å begynne å befolke området. Du får også en nyttig veiledning. Når jeg legger ut en rekke hus for å få innbyggerne, gir jeg halvparten av dem et europeisk tema og den andre et nordamerikansk tema, noe som gir stedet en interessant stilistisk stemning.

Jeg er ganske fornøyd med meg selv når jeg ser på den lille byen min i aksjon, som jeg raskt har snekret sammen i et sirkulært oppsett. Men til min store skam har den forhastede jobben min ført til noen ganske uheldige konsekvenser. Et medlem av Paradox-teamet påpeker at jeg allerede forurenser de nye innbyggerne, som nettopp har flyttet inn. For en varm velkomst, ikke sant? Støy- og vannforurensningsmålerne stiger, og jeg innser at jeg tankeløst har plassert kloakkutløpet rett ved siden av vannpumpestasjonen, og jeg ser med forferdelse hvordan giftig slam begynner å spre seg på vannoverflaten. I min iver etter å bli mer miljøvennlig har jeg også lagt til vindturbiner, men selv da har jeg klart å rote det til ved å plassere dem rett ved siden av innbyggernes hjem. Ingenting er som å forurense vannet og forstyrre freden i løpet av ti minutter… Kall meg bare en byplanlegger utenom det vanlige.

Les mer  Counter-Strike: Global offensiv er 11 år gammel, men har aldri vært mer populær

Nysgjerrige Parker

Cities: Skylines 2

(Bildekreditt: Paradox Interactive)Holder oversikt

Cities: Skylines 2

(Bildekreditt: Paradox)

Jeg kan vel ikke være den eneste som går rett på «You Little Stalker»-prestasjonen i Cities: Skylines 2?

Til tross for min manglende evne til å få fart på en by uten å forurense den, gjør Cities: Skylines 2 en god jobb med å lære deg hvordan det fungerer hvis du ikke har spilt det første spillet – og opplæringen er også en nyttig oppfriskning hvis du er litt rusten som meg. Siden jeg ikke har mye tid til å rette opp nybegynnerfeilene mine eller utvikle byen min videre, går jeg over til den ferdige metropolen der jeg får oppleve det som for meg personlig er det største trekkplasteret i den kommende oppfølgeren: Citizen Lifepaths.

Selvfølgelig vil jeg vite hva innbyggerne mine driver med, og nå kan jeg følge enkeltpersoner rundt i byen, følge med på viktige livshendelser og se hvor veien fører dem. Det tilfredsstiller min nysgjerrige side, men det gjør også byen mer levende når du kan se et liv utspille seg i den verdenen du har skapt. I de travle gatene i denne tettbygde byen klikker jeg på en av de små innbyggerne som går bort til bilen sin, og får vite litt informasjon om dem, for eksempel hva de heter, hvor de bor og jobber, og hvor lykkelige de er i byen. Deretter kan jeg legge dem til blant dem jeg følger med på ved å trykke på følg-knappen, og de vil begynne å dukke opp i Chirper-feeden min – som fungerer som Cities: Skylines’ versjon av sosiale medier.

Cities Skylines 2

(Bildekreditt: Paradox Interactive)

Når jeg klikker på innbyggerne jeg følger, kommer jeg til dem, og så kan jeg faktisk gå rundt med dem i byen og få en liten opplevelse av hverdagen ved å følge med på dem. Den første jeg velger å følge, sitter fast i trafikken en lang stund på en overbelastet vei som fører fra boligområdet til forretningsområdet. Det er merkelig avslappende å bare lene seg tilbake og følge dem rundt, mens de tar inn byens severdigheter etter hvert som de kommer seg gjennom bilkøen. Det blir snart klart at de egentlig leter etter et sted å parkere.

Les mer  Bungie svarer på klager på at Destiny 2s nye Titan-underklasse er for samme-y

Etter at de har kommet til en parkeringsplass og kjørt rundt, kjører de rett tilbake igjen etter at de tilsynelatende ikke har funnet en plass, og fortsetter å kjøre et godt stykke før de stopper ved en sti. Selv om jeg har hørt at man kan oppleve at folk gjør noe saftigere, som å begå forbrytelser, likte jeg faktisk å se noen gjøre noe som virket så virkelighetstro – som å slite med å finne et sted å parkere.

Til min store begeistring ser jeg også flere hunder rundt omkring i gaten som jeg må klikke på for å se nærmere på. Da demoen min var over, satt jeg igjen med et inntrykk av at dette virkelig er en utvidelse av det som kom før, både når det gjelder størrelsen på kartene vi må bygge videre på, og når det gjelder funksjonene. Selv om jeg bare fikk skrape i overflaten på den tiden jeg hadde til rådighet, er jeg helt sikker på at jeg kommer til å være den typen spiller som lever meg inn i innbyggernes liv når Cities: Skylines 2 lanseres.

Cities: Skylines 2 lanseres på PC, PS5 og Xbox Series X/S 24. oktober 2023.

Frenk Rodriguez
Hei, jeg heter Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en sterk evne til å kommunisere tydelig og effektivt gjennom mitt forfatterskap. Jeg har en dyp forståelse av spillindustrien, og jeg holder meg oppdatert på de siste trendene og teknologiene. Jeg er detaljorientert og i stand til å analysere og evaluere spill nøyaktig, og jeg tilnærmer meg arbeidet mitt med objektivitet og rettferdighet. Jeg bringer også et kreativt og nyskapende perspektiv til skrivingen og analysen min, noe som bidrar til å gjøre guidene og anmeldelsene mine engasjerende og interessante for leserne. Samlet sett har disse egenskapene tillatt meg å bli en pålitelig og pålitelig kilde til informasjon og innsikt innen spillindustrien.