Jeg kom tilbake til Skyrim for å fiske, men de ville eventyrene jeg hadde var det som virkelig fikk meg tilbake

"Skyrim (Bildekreditt: Bethesda)

Jeg pleide å være en eventyrer som deg før jeg tok en fiskestang i hånden. Nå står jeg ved vannkanten i Skyrim og spoler i Catfish, Cyrodilic Spadetails, og, oftere enn ikke, bøtter, lykter og en og annen trollhodeskalle. Faktisk drar jeg inn så mye ubrukelig, umiddelbart engangsgjenstand, at elvebredden begynner å ligne en hittegodskasse på et Winterun-kro. Jeg ville bare nyte det som ellers er en av mine favorittsideaktiviteter i videospillverdenen, men i stedet forvandles jeg til en offentlig trussel som forsøpler jernhjelmer og tankards hver vei for å lette belastningen.

Det er ikke før jeg refererer tilbake til mitt troverdige eksemplar av Line and Lure, den nye instruksjonsboken for fiske i spillet skrevet av en Aland Sea-Bird, at jeg skjønner hvorfor jeg fanger så mange tomme vinflasker. Det er bare et begrenset antall fisk du kan fange hver spilledag – noe som fremgår av sprutene som dukker opp på vannoverflaten. Dette er ett eksempel på hvordan fiske i Skyrim er langt mer restriktivt enn jeg noen gang forventet at det skulle være. Det er kanskje ikke det beste fiskeminispillet jeg noen gang har opplevd, men det setter ikke en stopper for eventyrerdagene mine. Med løftet om å fullføre nye oppdrag som satte fiskestangen min på prøve, ble jeg revet med i en rekke bisarre hendelser og morsomme øyeblikk som er langt mer minneverdige enn selve fisket.

Krok, line og søkke

"Skyrim

(Bildekreditt: Bethesda)Les mer

"Skyrim"

(Bildekreditt: Bethesda)

Skyrim overlevde tiåret og Bethesda tror at «folk fortsatt vil spille det» i det neste

Tilbake til åpningssidene til Line og Lure, skriver Sea-Bird også at du bør bruke en fiskestang i Skyrim som du ville gjort med et våpen. «Få en følelse av balansen og vekten,» sier Sea-Bird. «Det må bli en forlengelse av kropp og sinn.» Det er fornuftig, gitt at du må utstyre dette nye verktøyet som et sverd, men jeg trodde faktisk ikke jeg ville ende opp med å bruke det i kamp halvparten så mye som jeg gjorde.

Etter å ha ruslet ned fra min ydmyke bolig i Lakeview herregård, snubler jeg over det perfekte fiskestedet for å kaste snøret. Det er en veldig tåkete dag, og utsikten min over horisonten skjules av tåke som legger seg over elven. I det fjerne ser jeg en mørk gjenstand på vannoverflaten som ser ut til å bevege seg gradvis nærmere. Jeg kan ikke helt skjønne hva jeg ser mens jeg fortsetter å slynge inn fisk, men det er definitivt ikke ment å være der.

Les mer  Den første PCIe Gen 5.0 SSD har truffet japanske hyller - hva betyr dette for SSD -priser?

I motsetning til andre spill i åpen verden som inkluderer fiske, kan du ikke bare gå opp til en hvilken som helst gammel vannmasse og kaste en line i Skyrim. I stedet må du finne utpekte plasser som har fiskeutstyr for å begynne. Hjelpsomt vil mange kjøpmenn ha kart som viser deg plasseringen av fiskeplasser, men for en så ekspansiv verden med så mye frihet til å utforske, er det synd at du ikke bare kan slå deg ned ved en elv eller bekk etter eget valg og få fast rett i. Når du faktisk går for å fiske, blir du også satt i en fast posisjon i førsteperson, slik at du ikke kan flytte synsfeltet og beundre alle omgivelsene på hver side av deg. Selv om disse faste stedene ofte byr på en ganske pittoresk scene av forskjellige deler av Skyrim, kan jeg fortsatt ikke la være å ønske jeg hadde frihet til å bevege meg rundt, selv bare litt.

"Skyrim

(Bildekreditt: Bethesda)

Hvis jeg kunne bevege meg, ville jeg sannsynligvis kunne se hva som nærmet seg meg. Som en scene plukket rett fra en skrekkfilm, går det etter hvert opp for meg at det jeg ser i periferien av fiskestangen min faktisk er noen som reiser seg fra vannet. Hvorfor i all verden går de bare tilfeldig (ja, går) gjennom elven som om det er en helt naturlig ting å gjøre? Nysgjerrigheten tar overhånd, og jeg forlater fiskeplassen min for å undersøke.

Før jeg vet ordet av det, står jeg ansikt til ansikt med en nybegynner necromancer midt i elven. Jeg holder fortsatt tak i stangen min og husker ordene til Sea-Bird. Hvis jeg skulle bruke stangen min som jeg ville gjort med et sverd, «svinge den denne veien og den», er det nå det perfekte tidspunktet for å sette det direkte i praksis. Som det viser seg, utgjør stangen et ganske nyttig lite våpen når fiender dukker opp, og jeg fortsetter å ta ut en banditt, en nærliggende Mudcrab, og den ene nekromanseren som dukket opp fra vannet med liten motstand.

Jeg kan ikke si at jeg elsker hvordan fiske fungerer i Skyrim, men jeg opplever fortsatt at jeg nyter fiskeeskapadene mine godt takket være de tilfeldige møtene som disse. Bethesdas fantasy RPG, med sine fantastiske skapninger, uventede forekomster og endeløse, fengslende sideoppdrag leverer det som føles som en levende, pustende verden. Den tilbyr den typen opplevelse du kan gå deg vill i, og du vet aldri helt hva som vil skje videre. Dette overraskelseselementet som går gjennom Tamriel mens jeg utforsker, klarer å fange meg på vakt gang på gang under fiskeøkter. Verden tar det som ellers ville ha vært en fredelig og temmelig enfoldig jakt, og forvandler den til plattformen for flere ville og ofte morsomme små sideeventyr.

Les mer  PlayStation avdekker Hogwarts Legacy PS5 -kontroller designet av artister som jobbet med spillet

Fiskestang ble et dødelig våpen

Bilde 1 av 6

"Skyrim

(Bildekreditt: Bethesda)Bilde 2 av 6

"Skyrim

(Bildekreditt: Bethesda)Bilde 3 av 6

"Skyrim

(Bildekreditt: Bethesda)Bilde 4 av 6

"Skyrim

(Bildekreditt: Bethesda)Bilde 5 av 6

"Skyrim

(Bildekreditt: Bethesda)Bilde 6 av 6

"Skyrim

(Bildekreditt: Bethesda)

«Slå jeg virkelig en drage med en fiskestang, akkurat nå? Meg… den dragefødte som er trent i magikunsten? Det er vel ikke slik det var ment å være.»

Det er heldigvis nye oppdrag introdusert på Riften-fisket som gir meg det insentivet jeg trenger for å ta opp fiskestanga i utgangspunktet. Disse oppdragene gir deg utfordringen med å fange utvalgt fisk som kan fanges i spesifikke værforhold eller steder. Fiskearbeiderne gir deg også dusører å oppfylle – en, for eksempel, gir meg i oppgave å fange en gullfisk til en liten jente som er ute etter et kjæledyr i Whiterun, mens en annen får meg til å rulle inn en Glassfish for en apoteker som vil lage en trylledrikk. Alle oppdragene er ganske forenklede, men de oppmuntrer meg til å fiske på alle mulige forskjellige steder i Skyrim hvor enda flere tilfeldige tilfeller liver opp fiskeopplevelsene mine.

I et drastisk scenarie, kastet jeg min linje bare for å bli avbrutt av et uventet besøk fra en drage. Den skjellete, ildpustende fienden ender også med å føle den mektige vreden fra slutten av linjen min, og jeg må bare le av den rene absurditeten i scenen som utspiller seg foran meg. Slår jeg virkelig en drage med en fiskestang, akkurat nå? Meg … den dragefødte som er trent i magiens kunst? Det er sikkert ikke slik det var ment å være. Kan jeg noen gang virkelig unnslippe faren og kaoset i denne verden for å nyte en pust i bakken? Eller må jeg for alltid være skjebnebestemt til å møte truslene som streifer rundt i landene … selv når jeg fisker? Akk, slik må det være. Men det gir en veldig spennende historie å fortelle huskarlen min hjemme.

Før stengenes og snellenes tid ville Skyrim få deg til å fange fisk ved å dykke ned i vannet og samhandle direkte med dem, noe som morsomt nok fortsatt er den enkleste og mest dyktige måten å fange fisk på. Helt ærlig, den eneste virkelige fordelen med minispillet er å ha sjansen til å kaste inn noen fantastiske nye smykker. Jeg er kanskje litt skuffet over selve fisket, men jeg har begynt å forstå at noen ganger er det ikke det viktigste hvor morsomt fisket er. For Skyrim handler det om de bisarre møtene og eventyrene du har underveis som betyr noe. Og mine er utenfor skalaen.

Les mer  De beste ratthjulene for Gran Turismo 7 - Få det beste utstyret for PlayStations fremste kjøresim

Vil du prøve ut dette nye tidsfordriv for deg selv? Her er hvordan du fisker i Skyrim Anniversary Edition.

Frenk Rodriguez
Hei, jeg heter Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en sterk evne til å kommunisere tydelig og effektivt gjennom mitt forfatterskap. Jeg har en dyp forståelse av spillindustrien, og jeg holder meg oppdatert på de siste trendene og teknologiene. Jeg er detaljorientert og i stand til å analysere og evaluere spill nøyaktig, og jeg tilnærmer meg arbeidet mitt med objektivitet og rettferdighet. Jeg bringer også et kreativt og nyskapende perspektiv til skrivingen og analysen min, noe som bidrar til å gjøre guidene og anmeldelsene mine engasjerende og interessante for leserne. Samlet sett har disse egenskapene tillatt meg å bli en pålitelig og pålitelig kilde til informasjon og innsikt innen spillindustrien.