Jeg moret meg som en frosk med forstørrelsesglass som lever av å løse mysterier.

På en øy bor det et dovendyr som tror han blir hjemsøkt av et g-g-spøkelse. Å nei. Hvem kan komme til bunns i dette viktige mysteriet? Inn kommer Froskedetektiven. Som amfibisk etterforsker kan jeg kanskje ikke ha på meg en stilig hatt som Sherlock Holmes (på grunn av hodeformen min), men med et forstørrelsesglass i hånden er jeg den perfekte frosken til å løse denne saken. Som pingvinsjefen min, med det treffende navnet «Supervisor», har fortalt meg, er jeg tross alt den nest beste detektiven som finnes, bare slått av den eneste ene, Lobster Cop. Og siden det berømte krepsdyret er opptatt med andre ting, er det opp til meg å finne ut hva som foregår. Spøker det virkelig på øya? Hvorfor tror dovendyret at et spøkelse har tatt bolig her? Og hvorfor soler en krokodille ved navn Fresh X seg der borte? Det er bare én måte å finne ut av det på.

Jeg har alltid hatt lyst til å prøve meg på eventyr i froskeform, siden jeg er en stor fan av spill som involverer detektivarbeid. Heldigvis samler Frog Detective: The Entire Mystery alle de tre sakene som opprinnelig ble utgitt hver for seg, i én morsom opplevelse fra utviklerne Grace Bruxner og Thomas Bowker. Å spille Frog Detective har gitt meg litt sårt tiltrengt moro og latter, fra å finne sannheten i The Haunted Island, til å finne ut hvorfor ikke alt er som det ser ut til i The Case of the Invisible Wizard, og til å kjøre rundt på scooter i Corruption at Cowboy County. Og det er nå en av mine favoritter.

Noen av triksene i spillet

Froskedetektiven: Hele mysteriet

(Bildekreditt: Worm Club)

Som alle gode detektiver vet, er det å avhøre interessante dyr en sikker måte å få viktige ledetråder eller informasjon på. I den første saken, som tar meg til en kanskje hjemsøkt øy, begynner jeg å snakke med en hummer ved navn Larry. Han forteller meg at det kommer skumle, spøkelsesaktige lyder fra en hule, men at inngangen for øyeblikket er blokkert. Da jeg ikke har noe annet valg, får jeg i oppgave å finne de riktige gjenstandene som Larry kan bruke til å lage sprengstoff for å rydde veien. Du vet, vanlig detektivarbeid. Etter å ha snakket med andre folk på øya, blir det klart at alle trenger noe, og i bytte er de villige til å bytte til seg noe annet. Et puslespill-lignende aspekt kommer inn i bildet, siden du må se hvem som har hva, og deretter finne ut hvordan du får tak i og bytter hver gjenstand til du har det du trenger for å løse mysteriet.

Les mer  Hva er Baldur's Gate 3 Hirelings og hvordan rekrutterer du en?

Fra å snakke med den sjenerte musen Mo, som vil imponere noen, til sauen Noodle, som synes det er ekkelt at genseren min er laget av ull, er den virkelige gleden med Frog Detective å samhandle med alle figurene. Humor er også helt sentralt i det som gjør opplevelsen av å være detektiv nummer to så minneverdig. Dette er en komedie tvers igjennom, og stort sett hver eneste samtale jeg har, får meg til å le av en eller annen grunn, takket være alle karakterenes særegne personlighet.

Bilde 1 av 5(Bildekreditt: Worm Club)(Bildekreditt: Worm Club)(Bildekreditt: Worm Club)(Bildekreditt: Worm Club)(Bildekreditt: Worm Club)Indie Spotlight

Laika: Aldret gjennom blod

(Bildekreditt: Headup Publishing)

Laika: Aged Through Blood er delvis blodig Excitebike, delvis furry Mad Max.

Alle casene er ganske korte og tar ikke lang tid å fullføre, noe som gjør det til det perfekte spillet å plukke ut og spille i korte intervaller eller alt på én gang hvis du har lyst. Uten at jeg skal røpe noen av mysteriene du skal løse, føles den andre og tredje saken litt større enn den første, med flere personer å møte og intervjue, og litt større steder å utforske, spesielt i den siste saken i Cowboy County, der du får en scooter å suse rundt på.

Siden du har mer å holde styr på etter hvert som du går videre, får du en hendig notatbok i begynnelsen av den andre saken, der du kan notere ned alle interessante dyr du møter – med et mulig motiv for forbrytelsen, eventuell informasjon de kan avsløre om seg selv eller saken, og hvilken gjenstand de er ute etter. På den måten får du en liste du kan gå tilbake til hele tiden. Spenningen jeg følte da jeg fikk muligheten til å dekorere omslaget på notatboken med alle mulige forskjellige klistremerker, kan ikke overdrives. Jeg vet ikke hvor lang tid jeg brukte på å legge dem ut for å gi den et personlig preg, men jeg har aldri brukt tiden bedre.

Froskedetektiven er så leken med ideen om whodunnit, og det er så gøy å være den berømte frosken som løser mysterier. Det er noe herlig fjollete med 3D-tegnestilen som bare egner seg til komedien også. Jeg kan ikke huske sist jeg ble så oppmuntret av et spill som Frog Detective. Jeg elsket hvert minutt av fjollete… eh, jeg mener, veldig viktig detektivarbeid. Hvis du trenger noe som får deg til å smile, eller enda bedre, le, er The Entire Mystery vel verdt å plukke opp.

Les mer  HBO er den siste av oss må være blåkopien for alle tilpasninger som går fremover

Frog Detective: The Entire Mystery er ute nå til Xbox One, Xbox Series X, PS4, PS5 og Switch. Hvis du vil se hvilke andre spill vi har likt, kan du ta en titt på Indie Spotlight-serien vår, eller se fremover mot fremtidige utgivelser med vår oversikt over kommende indiespill.

Frenk Rodriguez
Hei, jeg heter Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en sterk evne til å kommunisere tydelig og effektivt gjennom mitt forfatterskap. Jeg har en dyp forståelse av spillindustrien, og jeg holder meg oppdatert på de siste trendene og teknologiene. Jeg er detaljorientert og i stand til å analysere og evaluere spill nøyaktig, og jeg tilnærmer meg arbeidet mitt med objektivitet og rettferdighet. Jeg bringer også et kreativt og nyskapende perspektiv til skrivingen og analysen min, noe som bidrar til å gjøre guidene og anmeldelsene mine engasjerende og interessante for leserne. Samlet sett har disse egenskapene tillatt meg å bli en pålitelig og pålitelig kilde til informasjon og innsikt innen spillindustrien.