Mitt høydepunkt på Gamescom 2023 var et rollespill inspirert av de beste racingspillene fra PS2-tiden.

I en kort demo av det kommende rollespillet Resistor kjører jeg gjennom en bane på sandslettene i en ørken og prøver å utføre smarte stunts bak rattet på en turboladet bil. Etter å ha lært meg kontrollene takket være veiledningen fra administrerende direktør og regissør Violet McVinnie, gjør jeg noen spiralformede korketrekkerhopp og drifts, før jeg svinger inn i nærheten av et annet kjøretøy. Når jeg er rett ved siden av den andre føreren, snurrer jeg bilen og kjører rett inn i dem. Alt bremser ned et øyeblikk, slik at jeg kan nyte blodbadet mens treffet sender den andre bilen til siden. Alle disse triksene gir meg stilpoeng, noe som bidrar til å bygge opp ryktet mitt i verden. Selv om demoen er en veldig tidlig pre-alfa-versjon, blir jeg umiddelbart imponert over hvor stilig og raskt det hele er.

Det er lett å se at Resistor er inspirert av arkaderacere fra PS2-æraen, og McVinnie fortalte meg like før at bilkampene, høyhastighetsracingen og stuntene er inspirert av Burnout 3: Takedown, Need for Speed og SSX. Selv om racing spiller en stor rolle i Long Way Homes nye eventyr, drar det også nytte av McVinnies 15 års erfaring med AAA-rollespill for å levere en dyp, karakterdrevet fortelling.

«Jeg har jobbet med Mass Effect-trilogien og Dragon Age-trilogien, og det har lært meg mye om rollespill og hvordan man lager rollespill», sier McVinnie. «Samtidig liker jeg også den typen arkade-racingspill, og ingen har egentlig kombinert disse til en opplevelse der du får all moroa, samtidig som du får en dyp, karakterdrevet fortelling. Så jeg ville prøve å kombinere dette.»

Ambisjoner om racing

Motstand

(Bildekreditt: PQube)

Som tilhenger av racingspill og RPG-er snakker Resistor til meg på mer enn én måte. Ikke minst fordi du kan skape din egen karakter, bli kjent med et fargerikt persongalleri og ta valg som vil forme retningen på historien din. Det åpne eventyret utspiller seg i år 2060 og dreier seg om en racerturnering som finner sted i en av de syv bystatene.

Turneringen organiseres av Ethan Dekker, som på overflaten beskrives som en «klassisk corpo-skurk», men det er kanskje litt mer ved ham. Dekker spilles av Mark Meer – som du kanskje kjenner som den mannlige Commander Shepard fra Mass Effect-trilogien – og han er bare én av flere karakterer vi kommer til å møte. Med mange NPC-er å møte og rekruttere, venner å få og sidehistorier å avdekke i den åpne verdenen, forklarer McVinnie at teamet streber etter å skape en opplevelse som er designet for å spilles om igjen, med forskjellige ruter, tilnærminger og til og med roller å utforske.

Les mer  Alan Wake 2 er ikke det jeg forventet, og det er desto bedre på grunn av det

Gamescom 2023

Gamescom

(Bildekreditt: Gamescom)

GamesRadar+ var i Köln for å spille de mest etterlengtede nye spillene fra 2023 og fremover. Hvis du vil ha flere forhåndsvisninger, intervjuer, nyheter og reportasjer, kan du besøke Gamescom 2023-dekningssenteret for all vår eksklusive tilgang og rapportering.

«Jeg ville ikke lage en overdrevet lang fortelling», sier McVinne. «Det vi fokuserer på, er å skape en rimelig stor, åtte timer lang opplevelse som er fokusert rundt turneringen. Konteksten rundt turneringen endrer seg basert på samspillet med karakterene dine. Så der det alltid er roller å spille, kommer det til å være en skurk, en helt, en mentor og venner, og hvem som spiller disse rollene, endrer seg basert på samspillet med karakterene.»

«Så du kan ende opp som skurk, du kan ende opp som den snille fyren, du kan ende opp som mentor, det kan gå gjennom disse forskjellige typene ruter. Det oppmuntrer til mye gjenspillbarhet i stedet for å bare fokusere på å gjøre en veldig lang plotline. Vi vil at du skal ha en virkelig unik historie, snakke om den med vennene dine, finne ut hva deres drastisk forskjellige typer resultater er for deres situasjon. Og oppmuntre deg til å virkelig spille det igjen og igjen.»

Velg racerfører

Resistor

(Bildekreditt: PQube)

«Du kan ta vanskelige valg, og det kan skape problemer for deg. Men du har en sjanse til å gjøre opp for deg senere, helt til slutten av spillet.»

Violet McVinnie

Før det fartsfylte løpet i demoen får jeg se en animert mellomsekvens som innledes med et raskt innblikk i Resistors’ karakterskaper. Det som skiller karakterskaperen fra de fleste andre, er det faktum at du faktisk lager karakteren din som et barn som ser for seg hva slags racerfører de ønsker å være. Det er en veldig fin tilnærming som får meg til å trekke på smilebåndet. Vi har jo alle sett for oss at vi er noe større når vi står foran speilet. Så ser jeg hvordan ungen setter seg i en håndlaget liten gokart og begynner å kjøre nedover en oppkjørsel, for så å gå over i det løpet jeg deltar i når de blir voksne.

Derfra ser Resistor ut til å la oss forme vår egen reise. Selv om vi blir presentert for valg underveis i turneringen som kan lede oss i bestemte retninger, vil ikke ruten du tar, være helt bestemt av bare ett valg. Som McVinnie forklarer, kan vi til og med prøve å ombestemme oss eller endre kursen på et sent tidspunkt hvis vi ønsker det, noe som tiltaler meg som elsker meningsfulle, valgbaserte opplevelser.

Les mer  Troy Baker vet ikke om den siste av oss del 3 skjer, men han vil inn om det er

«Du kan ta vanskelige valg, og det kan skape problemer for deg», sier McVinnie. «Men du har en mulighet til å gjøre opp for deg senere, helt frem til slutten av spillet. Hvis du er på den onde siden, kan du potensielt prøve å gjøre opp for deg på slutten. Eller hvis du er på den gode siden, kan du bli ond veldig sent.»

Omdømme er det som gjelder, og du prøver å stige i gradene ved hjelp av dine stilige racingferdigheter. Det er interessant å merke seg at i denne verdenen er racerkjørere beslektet med wrestlere i den forstand at du kan velge hvilken rollefigur du vil ta på deg når du kjører på banen. På samme måte som proffwrestlere har en prangende intro som bygger opp under deres personlighet, har du også din egen introsekvens før et løp. Du kan selv bestemme kostyme og hvilken sang som skal spilles, og du får se hvordan andre racerførere er når de sitter bak rattet og når de ikke gjør det.

Resistor er en spennende kombinasjon av ideer, og jeg gleder meg til å se hvordan det utvikler seg og hva slags racerfører jeg kan bli.

Resistor kommer snart til PC, PS5, Xbox Series X/S og Switch.

Frenk Rodriguez
Hei, jeg heter Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en sterk evne til å kommunisere tydelig og effektivt gjennom mitt forfatterskap. Jeg har en dyp forståelse av spillindustrien, og jeg holder meg oppdatert på de siste trendene og teknologiene. Jeg er detaljorientert og i stand til å analysere og evaluere spill nøyaktig, og jeg tilnærmer meg arbeidet mitt med objektivitet og rettferdighet. Jeg bringer også et kreativt og nyskapende perspektiv til skrivingen og analysen min, noe som bidrar til å gjøre guidene og anmeldelsene mine engasjerende og interessante for leserne. Samlet sett har disse egenskapene tillatt meg å bli en pålitelig og pålitelig kilde til informasjon og innsikt innen spillindustrien.