Praktisk forhåndsvisning av Assassin’s Creed Jade: Jeg er klar til å satse på en mobil stealth-opplevelse

Da jeg først hørte om Assassin’s Creed Jade, var jeg ikke helt sikker på hva jeg skulle mene. Jeg er ikke det man kan kalle en mobilspiller, og tanken på å kaste meg ut i en ny snikespillopplevelse på iPhone tiltalte meg ikke akkurat. Men etter å ha prøvd Jade i knappe 30 minutter er jeg allerede imponert over spillets omfang og hvor raskt jeg ble vant til berøringskontrollene. Selv om jeg fortsatt ville valgt å spille på konsoll eller PC hvis jeg fikk valget, er det nye eventyret som utspiller seg i Kina i det tredje århundret f.Kr. ikke bare en eksklusiv mobilopplevelse for serien, men også med noen av funksjonene.

Min tid med Jade begynte for eksempel i en suite for karakterskaping – noe som er nytt i Assassin’s Creed. Du kan velge om du vil ha en mannlig eller kvinnelig karakter, og du kan også endre ansiktstrekk og hår og gi dem et navn du selv velger. Det er ikke det mest omfattende utvalget av alternativer (i hvert fall ikke i den versjonen jeg spilte), men det er absolutt et velkomment innslag i det nye spillet.

Min første oppgave er å bryte meg inn i et sengekammer for å plyndre en skatt som jeg skal «gi tilbake til folket», noe som gir meg muligheten til å prøve mekanikken. Med berøringskontroller for navigasjon og en rekke knapper på høyre side av mobilskjermen kan jeg sette meg på huk, snikmyrde, parkere, klatre og gå i kamp hvis jeg blir oppdaget. Jeg har egentlig aldri brukt mobilens berøringsskjerm så mye, men jeg er overrasket over hvor godt mekanikken lar seg oversette, selv om den er litt mindre komplisert enn med en kontroller.

Et nytt sprang

Assassin's Creed Jade

(Bildekreditt: Ubisoft)Gamescom 2023

Gamescom

(Bildekreditt: Gamescom)

GamesRadar+ er på plass i Köln i Tyskland for å spille de mest etterlengtede nye spillene fra 2023 og fremover. Hvis du vil ha flere forhåndsvisninger, intervjuer, nyheter og reportasjer, kan du besøke Gamescom 2023-dekningssenteret for all vår eksklusive tilgang og rapportering.

Det står en rekke vakter mellom meg og sengekammeret, så det krever naturligvis litt snikende taktikk. Etter å ha landet i en høyballe tar det litt tid å finne ut hvordan jeg skal bevege meg og sette meg på huk. En joystick-lignende kontroll på venstre side av skjermen lar meg navigere, mens jeg bruker høyre hånd til å bevege kameraet og utføre en rekke ulike handlinger. Siden jeg ikke har så mye erfaring med mobile berøringskontroller, fryktet jeg at jeg ville være på dypt vann. Men etter noen minutter finner jeg meg raskt til rette med oppsettet og kommer i gang. Det hjelper sikkert også at jeg er en erfaren Assassin’s Creed-spiller, og alt føles umiddelbart kjent for meg. Det i seg selv er et bevis på Jades mål om å holde seg tro mot seriens kjennetegn, med skanningsfokus, snikmord, klatring, utsiktspunkter å hoppe fra og mye mer.

Les mer  Når vil det snø i GTA på nettet?

Med et trykk på skjermen kamuflerer jeg meg i litt løvverk i nærheten og sniker meg opp bak en vakt. En melding blinker når jeg er nær nok til å signalisere at jeg nå kan snikmyrde dem, og den spesialtilpassede karakteren min dreper dem med en skjult kniv i én flytende bevegelse. Det er ikke helt det samme som å gjøre det samme på konsoll, men berøringskontrollene fungerer godt for å fange opp den grunnleggende følelsen og signaturmanøvrene i serien.

Når jeg har kommet meg til sengekammeret og sikret varene, må jeg i det neste introduksjonsoppdraget klatre og parkere over bygninger og strukturer for å nå et utsiktspunkt. Det er her jeg virkelig får en forsmak på omfanget av Jade, som allerede har et stort kart som ifølge teamet vil bli utvidet med tiden. Landskapet er imponerende stort, og når jeg først har tatt sjansen på å åpne kartet ytterligere, dukker det opp flere interessante punkter.

Omgivelsene er modne for utforskning, og jeg tar meg tid til å sette pris på utsikten jeg har foran meg når jeg har landet. Med oppdrag å oppdage og severdigheter å se føles dette som et langt mer åpent Assassin’s Creed-eventyr enn jeg hadde forventet, og med planer om å utvide det ytterligere skal det bli interessant å se hvordan Assassin’s Creed Jade vokser og utvikler seg i fremtiden.

Her er en rangering av de beste Assassin’s Creed-spillene

Frenk Rodriguez
Hei, jeg heter Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en sterk evne til å kommunisere tydelig og effektivt gjennom mitt forfatterskap. Jeg har en dyp forståelse av spillindustrien, og jeg holder meg oppdatert på de siste trendene og teknologiene. Jeg er detaljorientert og i stand til å analysere og evaluere spill nøyaktig, og jeg tilnærmer meg arbeidet mitt med objektivitet og rettferdighet. Jeg bringer også et kreativt og nyskapende perspektiv til skrivingen og analysen min, noe som bidrar til å gjøre guidene og anmeldelsene mine engasjerende og interessante for leserne. Samlet sett har disse egenskapene tillatt meg å bli en pålitelig og pålitelig kilde til informasjon og innsikt innen spillindustrien.