Stranger Things-stjernen Joseph Quinn og Hoard-filmskaperne om sin nye «body horror of the mind».

Hoard, som regissør Luna Carmoon (Nosebleed, Shagbands) beskriver som en «body horror of the mind», er en hjerteskjærende utforskning av sorg, kjærlighet og de tingene vi fysisk og følelsesmessig ikke klarer å kvitte oss med.

Den unge Maria (Lily-Beau Leach) bor sammen med moren Cynthia (Hayley Squires) i et hjem som for noen kan virke som en hule for hamstere – men for dem er det en fantastisk verden av magi som fungerer som en «katalog» over deres kjærlighet. Den eldre Maria (Saura Lightfoot Leon) tilbringer tenårene sammen med fostermoren Michelle, men har aldri helt gitt slipp på barndommen – eller det moren lærte henne. Når en eldre gutt ved navn Michael (Joseph Quinn) dukker opp, endrer alt seg – og Maria må plutselig konfrontere fortidens traumer.

GamesRadar+ har snakket med Luna Carmoon, Saura Lightfoot Leon og Joseph Quinn om tilblivelsen av Hoard, og om alt motet, sorgen (og pølsebrødene) som lå bak prosessen.

GamesRadar+: Hva tiltrakk deg ved manuset?

Joseph Quinn: Jeg husker første gang jeg leste det. Det er et så merkelig manus, det er så urovekkende og kraftfullt og streber etter noe helt ekstraordinært. Manuset var åpenbart en veldig overbevisende del av det, men det mest overbevisende for meg var å jobbe med Luna. Etter at jeg møtte henne, tenkte jeg at hun har en aura som ikke er til å ta feil av, og hun er den mest filmkyndige personen jeg noensinne har møtt.

Og jeg tror at hun, som elsker denne kunstformen så høyt, hele tiden søker mot de mytiske aspektene ved filmen og finner den mest interessante måten å fortelle historien på i manuset. Så jeg ble forført av det, og av henne.

Saura Lightfoot Leon: Det var så mye rom for tolkning i manuset, så jeg var veldig nysgjerrig på hvordan hun fikk det til, og jeg ville være med på den reisen. Det var i det øyeblikket jeg leste [manuset] og fikk prøvespillejobben – jeg var så forvirret og følte så mange ting. Språket som brukes i Hoard er ikke min komfortsone, det er ikke min vanlige dialekt. Og alt jeg ønsket å gjøre, var å forstå det og leve med det. Når jeg ikke forstår og føler mye, er det noe som tar over.

Jeg fikk bare to scener, og de var helt ute av kontekst, og jeg tenkte: «Hva er det som skjer?». Men jeg begynte umiddelbart å improvisere. Jeg tenkte: «Jeg må finne ut av det selv». Når du får et frø som er så vakkert og mystisk og har et element av magi som du vil ha, må du utforske det. Det var akkurat som å nøste opp en pakke. Det var en reise som var veldig vakker og veldig personlig for meg.

Joseph Quinn i Hoard

(Bildekreditt: Alpha Violet)

Når vi snakker om dialekten og språket i filmen, føler jeg at visse sitater og fraser fortsatt skurrer i hodet mitt. Var det den effekten dere ønsket at filmen skulle ha på seerne?

Luna Carmoon: Det er ganske morsomt, for ikke bare er det en viss dialekt – veldig sørøst-London – men det er nesten et fantasilignende element i de absurde scenene. Jeg sammenlignet det med hvordan folk snakker i filmer: «Katten er i sekken, sekken er i elven». Det er som en hel underlig syntaks som [karakterene Maria og moren Cynthia] har bygget opp sammen, som er en slags underlig cockney-slang som rimer, eller bare merkelige ordtak som ingen i min generasjon eller eldre sannsynligvis kjenner til. Besteforeldrene mine oppdro meg, jeg bor fortsatt hos bestefaren min, og jeg bruker dem fortsatt. Jeg tror det er veldig sjeldent å møte noen på min alder som ikke bare høres litt sånn ut nå, men som også bruker disse uttrykkene. Det er som om noen har satt en 80 år gammel kvinne i kroppen min.

Les mer  Bradley Cooper fortjener mer ære for å ha fått Rocket Raccoon til live

Du sa nylig at «trass er den store transformatoren», og at du opprinnelig hadde tenkt å holde filmen for deg selv. Kan du utdype det?

LC: Jeg tror bare at mange av oss ikke vil innrømme at gift og trass virkelig kan gi oss motivasjon, fordi vi noen ganger setter likhetstegn mellom det og det å ikke være «ren» eller «sunn» eller «kjærlig». Og det er ikke det jeg mener med det. Jeg tror at det har vært en stor forvandling for meg, og jeg skulle ønske jeg kjente til andre måter. Jeg tror at jeg en dag vil finne andre måter å skape ting på. Men du vet, trass og avvisning kan ofte gi deg kraft til å bli det du tror er bedre versjoner av deg selv, noe det egentlig ikke er, men det er definitivt drivstoff for meg noen ganger for å komme i gang.

Og det er ikke hele reisen til et prosjekt. Det fødes ut av ondskap og giftighet, og så forvandles det til noe virkelig helbredende og blomstrer til noe virkelig vakkert. Og det var den gaven Hoard var for meg.

Den samme Deadline-artikkelen beskrev også filmen som en «body horror of the mind».

LC: Ja, det var slik jeg presenterte den. Jeg presenterte den slik på en litt frekk måte, fordi folk har mye lettere for å finansiere grøssere her i landet [sammenlignet med] andre ting. Så jeg pitchet den som en body horror of the brain, men hva er vel mer skremmende enn å gå inn i en psykose og få et nervøst sammenbrudd? Når du er helt på bunnen, kan du tenke deg at det er lettere å kutte av deg fingeren enn å miste vettet. Og jeg har opplevd det selv og sammen med mange andre. Det er lettere å brekke et bein enn å oppleve at hjernen faktisk bryter sammen. Jeg mener [det er en body horror] like mye som Pianolæreren er en body horror.

Hoard

(Bildekreditt: Alpha Violet)

Det er deler av filmen som føltes veldig Cronenberg for meg, spesielt strykejernet og den bokstavelige slikkingen av sår. Kan du snakke om hvilke andre filmskapere som har hatt innflytelse på deg eller på dette prosjektet spesielt?

LC: Jeg elsker Cronenberg. Jeg elsker den menneskelige Cronenberg – Dead Ringers og Crash er mine Cronenberg-favoritter. Menneskets skremmende natur: Det er vakkert og stygt, men vi eksisterer alle slik. Noen av oss viser det til visse mennesker, og noen av oss lever hele livet uten å vise den slags stygghet til hverandre. Når det gjelder innflytelser, elsker jeg britisk film fra seksti- og syttitallet, tidlig Ken Russell og alle dokumentarfilmene hans – og Women in Love er en av favorittfilmene mine. Den er vakker. Michael [Quinns rollefigur] er definitivt av samme type menn som Ken Russell jobber med, som Oliver Reed, Alan Bates osv.

Jeg elsker tidlig [Paul] Verhoeven, som Specters og Turks Fruit. Visuelt, til og med i Michaels garderobe, er det veldig mye når [han] har på seg den røde vesten – det er akkurat som i Turks Fruit, og til og med forholdet mellom [Michael og Maria] er veldig likt det.

Les mer  Gal Gadot og Alia Bhatt om den emosjonelle kjernen i Netflix' nye spionfilm Heart of Stone

Her i Storbritannia har vi British Film Institute og disse to herlige karene, den ene av dem, William Fowler, har produsert en serie filmer som heter BFI Flip Side, der de restaurerer filmer fra seksti- og syttitallet. En av [filmene] er I Start Counting, som er helt fantastisk. Og når det gjelder filmmusikken, hadde Basel Curchins filmmusikk stor innflytelse på hvordan jeg ville at [Hoard] skulle høres ut. Jeg ville ikke at filmen skulle høres ut som nitti- eller åttitallet, men som syttitallet. Og Jim Williams klarte på en måte å ta alle influensene deres og skape et lydbilde for disse gutta som var loopy og svimlende.

Hoard

(Bildekreditering: Alpha Violet)

Apropos looping og svimmelhet, dere to har en fantastisk kjemi. Hvis du forteller meg at dere aldri har møttes før dette, eller at dere ikke er gamle venner, kommer jeg til å få sjokk.

JQ: Vi møttes før vi begynte å filme – vi tilbrakte litt tid sammen og ble kjent med hverandre. Takk for at du sa at vi hadde god kjemi. Det føltes veldig spennende og morsomt å jobbe med Saura, spesielt fordi det er en gave å jobbe med noen som er utrolig talentfulle og dedikerte, for det er ikke alltid det er slik. Luna skapte et rom der vi kunne eksperimentere og strekke oss så langt vi kunne, og det føltes som om det var tillatt for oss begge og støttet av Luna. Det er en sann fornøyelse, og du kan ikke tvinge det frem. Det er et produkt av miljøet du befinner deg i.

SLL: Og vi befant oss i et miljø der vi hadde en eksepsjonelt talentfull regissør, og jeg hadde en eksepsjonelt talentfull medspiller. Så hvis du skaper et slikt miljø, kommer det forhåpentligvis noe ut av det. Jeg elsket å jobbe med Joe, og jeg elsket å møte Joe, og vi dro på noen Michael og Maria-eventyr. De var veldig morsomme for meg fordi jeg fikk møte Joe, men så ble det av og til noe annet. Det ble Michael og Maria. Det var en ren fornøyelse. Og så var det veldig fascinerende å jobbe med Joe, for jeg synes denne kjemien du ser er vill. Den er dyrisk.

Det er fascinerende fordi du ser disse forskjellige skapningene, og så er det som om det oppstår elektrisitet. Det er utrolig at du kan se det, men jeg følte det. Det er som en push-pull-greie. Det endrer seg hele tiden – det er god friksjon. Det var en ren fornøyelse å jobbe med deg. Og det er gøy, ikke sant? Når det er gøy og kommer fra et sted med lys og vekst, føles alt bare lett.

Du nevnte ordet animalsk – jeg skrev ofte «primal» i notatene mine. Det er noe så gutturalt og hjerteskjærende over begge forestillingene dine. Hvordan kom du inn i de tankene?

SLL: Jeg elsker å bruke mye musikk. Jeg brukte mye musikk bare fordi jeg ville bruke noe som ikke nødvendigvis føltes tungt. Jeg lyttet til mye uvanlig musikk og skreddersydde den. Jeg ville overraske meg selv. Noen ganger satte jeg bare på bestemte spillelister som jeg hadde laget, og det fylte meg med noe, og så tilbrakte jeg tid alene og gikk inn i det.

Musikk er veldig emosjonelt. Det er en emosjonell utløser. Jeg ville fokusere på noe som var litt meningsløst, som bare ga følelse og mening, og så [kunne jeg] bare fokusere på Joe og la det vi holdt på med, skje.

Les mer  10 ting du trenger å vite om Universals Halloween Horror Nights 2023

JQ: Det er egentlig ganske likt. Bare å være åpen for ideene i øyeblikket. Og i praksis måtte jeg vel legge på meg litt [vekt] fordi Luna ville at han skulle være litt større. Så det gjorde jeg. Masse pølsebrød, masse pølsebrød, [ler]. Og så var jeg egentlig bare åpen for det som skjedde der, for det går ikke an å planlegge noe som helst, spesielt ikke rammene for dette prosjektet.

Hoard

Luna Carmoon, Joseph Quinn, Saura Lightfoot Leon og Oliver Lemming bak kulissene i Hoard. (Bildekreditt: Alpha Violet)

Føler du litt press med tanke på at dette er ditt første prosjekt som slippes etter at du ble kjent for din opptreden i Stranger Things?

JQ: Jeg filmet dette før sesong fire kom ut, noe jeg er veldig takknemlig for. Dette er en film som er helt uavhengig av det. Det er klart at det skjedde, og det var vanvittig, og jeg er takknemlig for det, men det var veldig merkelig. Men denne filmen er helt uavhengig av det, og det er herlig å være en del av noe som jeg kollektivt føler at vi har et stort eierskap til. Samtidig som det er flott å være en del av de store franchisene som mange har høye forventninger til, er det også herlig å fortelle historier som på en måte ligger nærmere hjertet mitt og med mennesker som jeg bryr meg enormt om, og prøve å få det ut i verden. Det er noe helt annet, men like viktig.

Det er mange små, stille sjokkøyeblikk i filmen, og jeg elsker hvordan de er lagt inn – spesielt i kontrast til de veldig høylytte kjærlighetsdelene i filmen. Kan du si noe om hvordan dette står i kontrast til hverandre?

LC: Ja, jeg tror det bare er sånn livet er, ikke sant? Ting kommer mot deg, og noen ganger er de store tingene som skjer med deg internt, noen av de største nyhetene, helt dagligdagse og føles som ingenting. Du kommer hjem fra en hektisk arbeidsdag, og noen forteller deg at noen har dødd eller noe sånt, og du føler smerten, og så setter du på vannkokeren. Jeg tror det er sånn livet er, og det er min erfaring.

Hva vil du at folk skal ta med seg fra denne filmen?

LC: Det er opp til dem [ler]. Men nei, kjærlighet, sorg eller erfaring er det samme. Hvis vi kunne måle følelser, ville det vært en lykkelig eller en grusom verden? Men det faktum at alle kommer til å føle noe, noe forskjellig, og oppleve noe forskjellig, er det som gjør film så spesiell – og det er ikke for meg. Jeg laget denne filmen for meg selv, jeg laget denne filmen for at 14 år gamle meg skulle oppdage den på Putlocker [ler].

Det at andre ser den, er bare en merkelig tanke for meg, for den skulle bare bli liggende i en skuff på det hamstrede soverommet mitt. Så det er opp til alle andre å gjøre hva de vil med den, og jeg bryr meg ikke. Forhåpentligvis noe.

Hoard hadde verdenspremiere 2. september som en del av kritikeruken under filmfestivalen i Venezia. Det er ennå ikke kunngjort noen lanseringsdato, men filmen er kjøpt opp av distributøren Alpha Violet. Hvis du vil vite mer, kan du ta en titt på listen vår over de mest spennende kommende filmene i 2023 og fremover.

Frenk Rodriguez
Hei, jeg heter Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en sterk evne til å kommunisere tydelig og effektivt gjennom mitt forfatterskap. Jeg har en dyp forståelse av spillindustrien, og jeg holder meg oppdatert på de siste trendene og teknologiene. Jeg er detaljorientert og i stand til å analysere og evaluere spill nøyaktig, og jeg tilnærmer meg arbeidet mitt med objektivitet og rettferdighet. Jeg bringer også et kreativt og nyskapende perspektiv til skrivingen og analysen min, noe som bidrar til å gjøre guidene og anmeldelsene mine engasjerende og interessante for leserne. Samlet sett har disse egenskapene tillatt meg å bli en pålitelig og pålitelig kilde til informasjon og innsikt innen spillindustrien.