Jeg spiller Baldur’s Gate 3 og Starfield samtidig, og jeg vet ikke hvem jeg er lenger, men jeg elsker det.

Livet mitt er ikke mitt eget lenger. Når jeg lukker øynene, ser jeg terningkast, og når jeg våkner om morgenen, kan jeg høre den svake lyden av skipet mitt som starter opp for avgang. Etter å ha fått tak i Starfield og Baldur’s Gate 3 samtidig, har jeg tatt på meg å dykke ned i begge og forsøke å sjonglere de to enorme og svært forskjellige opplevelsene samtidig. Hvorfor i all verden gjør jeg dette?

Vel, det er delvis fordi jeg har bestemt meg for å tilfredsstille den siden av hjertet mitt som har lengtet etter flere rollespill. Men det skyldes også at jeg ikke orket å vente lenger med å spille Baldur’s Gate 3 eller Starfield. Begeistringen min for to av de største nye spillene i 2023 har bare vokst i løpet av de siste månedene, og det har vært spesielt vanskelig å vente på PS5-utgivelsen av Larians lovpriste rollespilleventyr i D&D-universet.

Det høres kanskje dumt eller til og med ulogisk ut å prøve å gå inn og ut av begge deler, men jeg har det faktisk kjempegøy. I det ene øyeblikket lever jeg meg fullstendig inn i persongalleriet og de meningsfulle valgene i Baldur’s Gate 3, og i det neste slapper jeg av med litt utforskning på en fjern planet i Starfields kosmos og gjør uventede oppdagelser. Jeg setter stor pris på at jeg er i den heldige situasjonen at jeg har muligheten til å gjøre begge deler. Og selv om jeg ikke nødvendigvis vil anbefale det hvis du tenker på å gjøre det samme – spesielt ikke hvis du har et sosialt liv – har det vært en helt vill opplevelse så langt, og jeg håper bare at jeg kan fortsette med det.

Tid for fest

Baldur's Gate 3

(Bildekreditt: Larian Studios)Valg

Starfield

(Bildekreditt: Larian, Bethesda)

Starfield vs Baldur’s Gate 3: Hvilket av årets største rollespill bør du spille først?

Ingenting kan måle seg med gleden ved å oppleve et nytt spill for første gang som bare klikker for deg på alle måter. Magien ved å tråkke opp nye stier, møte nye karakterer som du forelsker deg i, og reise gjennom oppdrag og historier som overrasker og gleder deg, er uovertruffen. Det er derfor jeg prøver å suge til meg og få mest mulig ut av hvert eneste minutt av min første runde i Baldur’s Gate 3. Rollespillet har alt jeg ser etter i et rollespill, med romanser, engasjerende følgesvenner som gir verden et bankende hjerte, og valg som virkelig betyr noe. Jeg har ikke kommet så langt, men det er ingen overdrivelse å si at dette er rollespillet jeg har ventet på siden jeg avsluttet Dragon Age: Inquisition for snart ni år siden.

Les mer  Tomb Raider Mobile Game for å gi ut i løpet av knappe to uker

På den annen side, som fan av Skyrim og Oblivion har det vært veldig spennende å gå inn i noe nytt fra Bethesda, og enda bedre, noe som foregår i verdensrommet, som alltid har vært en personlig besettelse for meg. Starfield gir meg muligheten til å spille ut min egen astronautformede fantasi, med den ekstra bonusen at jeg har nye følgesvenner å møte, oppdagelser å gjøre, egenskaper som tilfører karakteren min noe nytt, og muligheter til å snakke meg ut av ting med overtalelsessystemet – noe jeg også er fan av å gjøre som barde i Baldur’s Gate 3. Jeg har så vidt skrapt i overflaten av Starfield, men jeg liker kontrasten mellom de to store rollespillene og hvordan de tilbyr meg noe annerledes.

Bilde 1 av 3(Bildekreditt: Bethesda)(Bildekreditt: Bethesda)(Bildekreditt: Bethesda)(Bildekreditt: Bethesda)

Etter en periode med turbaserte kamper, terningkast, kurtisering i leiren og dyresamtaler i Baldur’s Gate 3, har jeg begynt å dykke inn i Starfield for å slåss mot rumpirater, jakte på dusører, bygge opp et skip eller slappe av med litt planetkartlegging. Sistnevnte er nok ikke noe for alle, men jeg synes det er så beroligende å fordrive tiden med å skanne ressurser, planter og dyreliv som en slags romforsker.

Selv om jeg fortsatt nyter nyheten ved å kunne spille begge spillene, er det absolutt ikke uten utfordringer. Det krever litt tilvenning å huske kontrollene for hvert spill når jeg bytter mellom konsollene, og det kan av og til føles ganske kaotisk å holde styr på hvor jeg slapp i begge eventyrene når jeg setter meg ned for en ny økt i et av spillene. I tillegg er opplevelsene så omfattende at jeg mister tidsfornemmelsen… Jeg vet ærlig talt ikke hvem jeg er for tiden – en romfarende eventyrer, en halvelvbarde eller en forfatter som sitter som en fornøyd rollespillelskende nisse i pysjen? Hvem vet lenger.

Foreløpig nyter jeg bare hver eneste nye oppdagelse, interaksjon og historie jeg kommer over, og fortaper meg fullstendig i de forskjellige fantasiene. Det føles som en god tid å være RPG-fan – spesielt hvis du liker Baldur’s Gate 3 eller Starfield. Og hvis begge appellerer, slik de gjør for meg, håper jeg at hjertet ditt føles like fullt som mitt. Jeg vet ikke hvor lenge jeg kommer til å holde på med dette, men jeg prøver bare å nyte det så mye jeg kan, og se hvor begge eventyrene tar meg.

Les mer  Minner om Casper: A Haunting 3D challenge, en undervurdert film-til-spill-filmatisering

Les mer: Baldur’s Gate 3 er så skremmende massivt at det får meg til å ønske meg tilbake til mitt rollespill-lykkested: Dragon Age 2.

Frenk Rodriguez
Hei, jeg heter Frenk Rodriguez. Jeg er en erfaren forfatter med en sterk evne til å kommunisere tydelig og effektivt gjennom mitt forfatterskap. Jeg har en dyp forståelse av spillindustrien, og jeg holder meg oppdatert på de siste trendene og teknologiene. Jeg er detaljorientert og i stand til å analysere og evaluere spill nøyaktig, og jeg tilnærmer meg arbeidet mitt med objektivitet og rettferdighet. Jeg bringer også et kreativt og nyskapende perspektiv til skrivingen og analysen min, noe som bidrar til å gjøre guidene og anmeldelsene mine engasjerende og interessante for leserne. Samlet sett har disse egenskapene tillatt meg å bli en pålitelig og pålitelig kilde til informasjon og innsikt innen spillindustrien.